Un sef Psd foloseste copii in scop politic

Copii exploatati politic la Iasi de seful PSD si fosta sefa a ISJ Iasi. Se impune o demisie de onoare.

Maricel Popa, liderul PSD Iasi si presedinte al Consiliului Judetean Iasi s-a folosi de niste copii pentru a crea o manipulare odioasa in plenul ultimei sedinte de CJ. La mascarada de vineri a fost prezenta si deputata PSD, Camelia Gavrila, fosta sefa a Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, care a privit cu pasivitate si in acelasi timp cu satisfactie mascarada lui Maricel Popa, prin care acei copii nevinovati erau folositi pentru a manipula opozitia din CJ. Gestul de acceptare tacita a ceea ce a facut liderul PSD Iasi este cu atat mai condamnabil din partea Cameliei Gavrila cu cat aceasta a fost investita in Parlamentul Romaniei cu rolul de veghea sa nu se intample astfel de derapaje, ea fiind presedinta Comisiei de Invatamant si Tineret din Camera Deputatilor. Fapta celor doi contravenine in mod flagrant politicilor publice de protectie a copilului, cat si cadrului legislativ din Romania, si aici ne rezumam doar la a da citire articolului 22 din Legea nr.272/2004 care prevede ca minorii “nu pot fi expusi de catre parinti, reprezentanti legali sau alte persoane responsabile de cresterea si ingriirea lor, in scopul de a obtine avantaje personale sau de a influenta deciziile autoritatilor publice”.

Totul a pornit de la gestul lipsit de .discernamant al presedintelui PSD Iasi, Maricel Popa, care a adus, în cadrul ședinței ordinare, peste 20 de copii din Ruginoasa, înregistrați la clubul sportiv din localitate. Individul s-a folosit de copiii înregistrați la acel club pentru a obține votul opoziției pe un proiect de hotarare care face referire la preluarea unui teren din comuna Ruginoasa de către Consiliul Județean Iaș, in vederea construirii unui Centru de Excelență pentru fotbal.

In ciuda acestui santaj emotional la care a recurs Popa si ciracii sai, transferul terenului din sarcina comunei Ruginoasa în administrarea CJ Iași nu s-a facut, acest proiect fiind boicotat de consilierii din opozitie.

Stirea Precedenta

Iasul invadat de brazi la sfarsitul lui martie

Stirea Urmatoare

Antrenament pentru concertul din aceasta saptamana