Tragedia de la Dobrovat putea fi evitata – cine e vinovatul?

In dimineata zile de 27 martie 2019 un accident grav petrecut in localitatea Dobrovat a dus la activarea codul rosu de interventie in caz de catastrofa.

Microbuzul unei firme ce asigura transportul persoanelor pe ruta Iasi – Dobrovat avand peste 20 de persoane la bord s-a rasturnat din cauza prezentei poleiului acoperit cu zapada de pe carosabil.

In urma accidentului 21 de persoane au fost evaluate medical si s-a luat decizia de a fi transportate la spitalele din Iasi.

Purtătorului de cuvânt al IPJ Iaşi, Ana Maria Spiridon a declarat ca şoferul microbuzului nu a adaptat viteza la conditiile de drum si datorita stratului de zapada si a poleiului, a derapat,

O parte din consilierii judeteni il acuza pe Maricel Popa de starea drumului pe care s-a produs accidentul, tinand cont de faptul ca contractul de dezapezire a drumurilor din judet a fost sistat incepand cu data de 7 martie.

Alin Aivanoaie, liderul consilierilor judeteni ai PMP a decalarat cu aceasta ocazie urmatoarele:
„Contractul pentru deszăpezirea drumurilor judeţene a fost sistat în data de 7 martie. Însă, an de an, vremea ne-a produs surprize neplăcute, mai ales în zonele de pădure. În aceste condiţii şi mai ales după accidentul de azi solicit preşedintelui CJ Maricel Popa să explice ieşenilor de ce nu s-a luat în calcul menţinerea unui număr minim de utilaje care să prevină astfel de accidente şi care să fie pregătit pentru situaţii excepţionale. Dacă se intervenea la timp, astăzi nu mai discutăm despre 22 de oameni care au ajuns la spital pentru că autorităţile nu au fost în stare să prevadă nişte condiţii meteorologice instabile”

Stirea Precedenta

Ciracii lui Bodea s-au facut iar de bacanie !

Stirea Urmatoare

O parere despre accidentul de la Dobrovat