„Specialiştii” de la PLUS Iaşi dau din nou cu băţul în baltă !

După ce au confundat Statuia Independenţei din centrul Iaşului cu un alt monument istoric şi travertinul cu granitul, aşa-zişii specialişti ai PLUS Iaşi s-au băgat din nou în seamă. De această dată, aceştia au găsit de cuviinţă să solicite Primăriei nici mai mult, nici mai puţin decât retragerea demersului de reabilitare urbană a esplanadei Palatului Culturii. Motivele sunt cât se poate de puerile şi în total dezacord cu ceea ce au solicitat ieşenii de-a lungul timpului. În 2016, de exemplu, când au fost prezentate publicului larg două soluţii de refacere a esplanadei, ideea unanimă a fost cea potrivit căreia din zonă trebuie să dispară parcările supraterană. Cei de la PLUS Iaşi susţin că nici măcar una subterană nu s-ar impune de vreme ce există una la Palas. Evident, oficialii Primăriei susţin că oprtunitatea realizării unei parcări subterane va fi stabilită de proiectanţi.

Referitor la posibilitatea realizării unei parcări subterane în zona Esplanadei Palatului Culturii, este mai mult decât evident că viitorul câștigător al procedurii de licitație va trebui să studieze și să propună soluția care să lămurească accesul autovehicolelor în zona Palatului Culturii, în sensul eliminării lor. În cazul în care vestigiile arheologice existente nu permit realizarea unei parcări subterane, atunci aceasta nu va fi realizată și va fi adoptată altă soluție propusă de proiectant”, se arată într-un răspuns al municipalităţii ieşene.

Un alt reproş venit din partea filialei amintite îl constituie modalitatea încredințării lucrărilor de proiectare. ,,Procedura simplificată reprezintă o cale greșită, ireverențioasă, agresivă și superficială, care va genera doar compromiterea pe termen lung a respectivelor zone”, spun aceştia, confuntând „procedura simplificată” cu o procedură mai „simplă”. „Procedura simplificată este o procedură publică, transparentă și nu exclude niciuna din etapele publicării, astfel încât toți cei interesați (specialiști sau nespecialiști) se pot informa despre acest tip de procedură”, mai spun reprezentanţii Primăriei.

Stirea Precedenta

PRELIMINARII EURO 2020 // liveSCORE ACUM » Anglia și Franța joacă acasă, Portugalia merge în Lituania

Stirea Urmatoare

Aproape 1.000 de elevi au folosit autobuzele și tramvaiele speciale ale CTP