Si daca s-ar intampla o tragedie domnule Maricel Popa?

In cursul saptamanii trecute atat Stirea de Iasi cat si colegii de la Ziarul de Iasi au tras un semnal de alarma in legatura cu starea de degradare in care se gaseste cladirea – monument istoric aflata in proprietatea Consiliului Judetean Iasi unde isi au sediul Directia Agricola, filiala Iasi a UNPR, precum si Directia Judeteana de Drumuri si Poduri Iasi.
Din aceasta cladire se desprind pe portiuni destul de mari, bucati din zidarie, de pe fatada si streasina, dar pana in acest moment se pare ca nimeni nu a sesizat acest aspect care constituie un real pericol pentru viata angajatilor si a celor care tranziteaza gangul de acces in curtea interioara.


Am vrut sa verificam ieri daca s-au luat masuri in legatura cu problema semnalata, dar se pare ca Maricel Popa – presedintele CJ Iasi e mult mai preocupat de viitoarele alegeri ce vor avea loc la filiala judeteana a PSD ( unde se pare ca vor fi schimbari spectaculoase la nivelul conducerii) decat de pericolul pe care il reprezinta cladirile pe care le are in proprietate si administrare Consiliul Judetean.
Domnule Maricel Popa nu considerati ca ar fi momentul sa luati masurile necesare in vederea rezolvarii acestei probleme?
Sau se asteapta ca cineva sa fie ranit sau mai rau?

Va rugam domnule Maricel Popa sa lasati pentru cateva secunde deoparte gandurile ca e posibil sa nu mai detineti pe viitor functia de presedinte al filialei PSD Iasi si sa va ganditi la scenariul (de groaza ce-i drept) in care o bucata de tencuiala ce ar cantari 2-3 kilograme s-ar desprinde din fatada si ar lovi un copil! Cine ar raspunde pentru o astfel de tragedie?

Ar putea exista o urma de neglijenta si premeditare tinand cont ca au fost trase numeroase semnale de alarma in legatura cu respectiva cladire?
Avand in vedere ca exista un regulament de intervenţie cu privire la reabilitarea faţadelor clădirilor, fiind prevăzute amenzi de pana la 8.000 de lei pentru deţinătorii de construcţii care nu respectă obligaţiile ce le revin si tinand cont ca acest regulament face referire la persoanelor fizice şi juridice, precum şi autorităţilor administraţiei publice şi instituţiilor publice care deţin în proprietate/administrare clădiri care prin nivelul de degradare a sistemului de închidere perimetrală prezintă pericolul afectării sănătăţii, vieţii, integrităţii fizice şi siguranţei populaţiei şi/sau afectează calitatea mediului înconjurător, a cadrului urban construit şi a spaţiilor publice urbane, rugam pe aceasta cale organele abilitate sa ia masurile care se impun in acest caz

Stirea Precedenta

O ”mother ship” din oțel-nichel se învârtește rapid în jurul unei pitice albe. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Stirea Urmatoare

Tensiuni în NATO. Turcia condamnă SUA după decizia în privința Iranului: „Va deschide calea instabilităţii în regiunea noastră”