Schimbări majore în Campusul „Tudor Vladimirescu”

Consiliul Local Iași a aprobat solicitarea Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași de a prelua în administrare cele trei drumuri care tranzitează Campusul „Tudor Vladimirescu”. Astfel, Aleea Profesor Vasile Petrescu, Alea Profesor Gheorghe Alexa și Aleea Profesor Dimitrie Atanasiu vor fi modernizate. Universitatea are în plan de mai multă vreme un proiect de management al traficului și al parcărilor. În ultimii ani au fost probleme legate de traficul auto în campus, iar cei aproximativ 1.000 de studenți care vin cu mașina la Iași s-au plâns că nu mai găsesc locuri de parcare în preajma căminelor. Mai mult decât atât, restul de 7.000 care tranzitează zilnic campusul nu au spații dedicate pe care să le folosească, trotuare sau alei, fiindcă nu au fost amenajate locuri de parcare și sunt mașini pe tot spațiul pietonal. Prin proiectul ce a primit deja avizele necesare de la Primărie, universitatea tehnică din Iași dorește să amenajeze zona din campus, să creeze locuri de parcare, dar și zone în care pietonii pot circula în siguranță. Demn de menţionat este faptul că parcările vor fi contracost, însă studenții vor beneficia de abonamente speciale. „ Acesta este un proiect inițiat de studenți, gândit de studenți și pentru studenți. El reprezintă materializarea dorinței regretatului nostru coleg, domnul prorector Cezar Oprișan, care a ținut mult la acest proiect. Sper ca până la

finalul anului universitar următor să ne putem bucura de noua înfățișare a campusului”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul universității.

Un alt proiect gândit de studenți este crearea unui centru civic al campusului între căminele T5-T6 și T9, T10 și T11, printr-un proiect de revitalizare urbană, care să fie pasul unei schimbări pe termen lung în campus: să fie un loc în care periodic să poată fi organizate concerte susținute de studenți în aer liber, să fie amenajată o zonă pietonală cu mobilier urban unde studenții să poată sta să studieze etc. Deja s-au început lucrările la acest parc, prin proiectul studenților Geogiana Butnariu și Ionuț Furdu cu „amfiteatrul în aer liber” finanțat prin concursul de soluții organizat de Fundația Comunitară Iași împreună cu compania TRANSGOR LOGISTIK.

[sc name=banner_jos]
Stirea Precedenta

Senzori optici la staţia de sortare Salubris Iasi

Stirea Urmatoare

Spectacole de teatru pentru toate vârstele şi stand up comedy, la Amfiteatrul Palas