Scandalagiul care si-a parcat masina pe trotuar e un “sarac” om bogat!

Fie o firma, oarecare, ce nu ar depune bilanturile – conform legii – timp de trei ani. Daca ar fi firma dvs, finantele v-ar scutura putin conturile, iar contabilii v-ar lua la intrebari privind legalitatea afacerii pe care o desfasurati. Daca insa firma se numeste Proimpact Trans, si ar apartine unui oarecare Silviu Prochipiuc, finantele nu numai ca n-ar face nimic, ba chiar n-ar observa ca bilanturile n-au fost depuse timp de cinci ani consecutivi. In cele din urma, dupa declararea insolventei si dupa intrarea in procedura falimentului, justitia nici nu s-ar mira si nici n-ar pune intrebari privind activele (care au disparut imediat dupa intrarea in insolventa), si n-ar considera refuzul de a pune la dispozitia lichidatorului actele contabile drept o chestiune cu iz de bancruta. Nu; ar respinge cererea de atragere a raspunderii patrimoniale a administratorilor – care, de atata jale si necaz c-au intrat in faliment, trag o vizita pe plaje cu Mercedesul cat un tanc, si si-ar remonta psihicul cu o excurie in Italia, la Lacul Como. Adica exact ce-au facut si cei din familia Prochipiuc.

Un alt faliment, al firmei WPS Trans Com, l-ar darama psihic atat de tare pe acelasi Silviu Prochipiuc, incat depresia ar trebui musai tratata (strict medical) cu sampanie si alte excursii. In alte tari, evident, sau cateva seri prin cluburi de fite; depresia, se stie, e boala grea, si-n plus sarmanii patroni Prochipiuc sunt greu atinsi de maladia falimentelor.

Val Sylv, de exemplu, a ajuns vanata de creditori, dupa ce Prochipiuc-tatal a apelat neinspirat la cateva credite care l-au ingropat.

Revenind la falimentele fiului, trebuie remarcat ca gaurile produse statului (cifrate la aproape 2 milioane de lei – impozite si taxe neplatite) vor ramane nerecuperate; lipsa documentelor contabile, sau afacerile lui Prochipiuc cu “firme fara rol activ fiscal” (formularea apartine lichidatorilor si administratorilor speciali ale firmelor detinute de Prochipiuc si intrate-n faliment) au trecut neobservate de judecatorii sindici.

Desigur ca – pentru un asa demn reprezentant al afacerismelor – tratamentele medicale sunt costisitoare; vorbim de “terapia prin cumparaturi”, de exemplu, mai ales autoturisme de lux. Are trei, toate de sute de mii de euro; n-am dori sa va ganditi ca banii cu care au fost cumparate limuzinele sunt, de fapt, proveniti din tepe sau din taxele neplatite, nu! Omul e sub tratament, si se afla in nevoie! iar statul s-a aratat ingaduitor cu firavul patron – care, de nervi, a trecut lejer de-un quintal jumate.

Unde pui ca, la atatea belele, eroul povestii noastre si-a unit destinul cu o formidabila domnita – grav atinsa, de asemenea, de boli necunoscute. Credem ca virusul ce transforma buzele in cremwursti, boticul in macanitoare de rata si femeia in pitipoanca s-a abatut si pe la greu-incercata familie Prochipiuc; astfel ca patronul nostru trebuie sa cheltuiasca dublu pentru tratamentele doamnei – rochite, unghiute, coafor, hainute, pantofiori, clubing, excursii si sampanie Moet. Ceea ce, trebuie s-o recunoastem, e greu…

In incheiere – rotofeiul exemplar si a sa domnita, care si-au parcat tancul pe trotuar si mai ca agresau cetatenii iritati de gest (vezi filmarea) au legaturi de afaceri cu functionari ai administratiei locale. Poate de asta le merge atat de bine. Pardon, greu…

(Sursa foto – www.facebook.com)

Cat tupeu iti poate da o masina scumpa

Exemplu de civilizatie – Iasi, B-dul Carol 09.06.2019Dupa o parcare "triumfatoare" pe trotuar – pe care ti-o permite masina ( nu din cauza pretului ci a garzii la sol) tot tu esti cel care ii jignesti pe pietoni si biciclisti…

Publicată de Stirea De Iasi pe Luni, 10 iunie 2019
Stirea Precedenta

‘Schimbări profunde’ într-o filială PSD după dezastrul din alegeri

Stirea Urmatoare

Brigitte le dă peste nas invidioșilor. Lux și opulență în familia Pastramă. Câți bani aduce acasă focoasa brunetă.