Proiecte europene de 32,5 milioane euro la Iasi

Sursa foto : www.bzi.ro

Sursa foto : www.bzi.ro

Primaria Iasi deruleaza in aceasta perioada proiecte europene in valoare de aproximativ 32.5 milioane de euro pentru eficientizare energetica, reabilitarea rețele termicesi a sistemului de termoficare în Municipiul Iași.

Fondurile europene au fost accesate in cadrul programului POIM – Program Operational Infrastructura Mare si vor finanta o serie de lucrari cuprinse in 3 proiecte:

Eficientizare Energetică a Spitalului Clinic de Recuperare Iași

Lucrările de eficientizare energetică a Spitalului Clinic de Recuperare includ termoizolarea anvelopei clădirii și repararea trotuarelor, eficientizarea sistemului actual de producere a energiei pentru încălzire/răcire și sisteme energie regenerabilă (geotermal și aerotermal), îmbunătățirea randamentului aferent instalației de încălzire și răcire, înlocuirea instalației de distribuție între punctul termic și tronsonul B, a distribuției principale din subsol, a coloanelor, modernizarea sistemului de acționare și ghidaj ale lifturilor, rampe de acces pentru persoane cu dizabilități locomotorii, înlocuire corpuri iluminat cu lămpi cu led și înlocuirea generatorului de abur și izolarea conductelor cu vată minerală cu protecție tablă.
Proiectul vizează creșterea eficienței energetice a clădirii Spitalului de Recupeare de la clasa energetică D la clasa energetică B. În urma implementării lucrărilor aferente acestui program, vor rezulta un nivel anual specific al gazelor cu efect de seră precum si un consum mai redus de energie primară.Valoarea totală a proiectului este de 18.973.744,24 lei iar termenul de implementare este de 21 de luni.

Reabilitare rețele termice, sistem termoficare în Municipiul Iași, pentru creșterea eficienței energetice în alimentarea cu căldură urbană

Noul proiect prevede modernizarea a 13,72 kilometri de conducte (6,86 kilometri fiind traseul) de rețele termice primare, respectiv 1,76 kilometri de conducte (0,88 kilometri traseul) fiind rețele termice primare în incinta CET I Iași. Noua investiție este estimată la 47,66 milioane de lei (circa 10,22 milioane de euro). Din suma totală, 85% ar urma să fie fonduri europene, 13% fonduri de la bugetul de stat, iar 2% fonduri de la bugetul local. Durata de execuție a lucrărilor este estimată la 12 luni, din care trei luni proiectarea și nouă luni execuția lucrărilor.

Reabilitarea sistemului de termoficare în Municipiul Iaşi în vederea conformării cu standardele de mediu privind emisiile în atmosferă şi pentru creşterea eficienţei energetice în alimentarea cu căldură urbană – etapa II-a

În cadrul proiectului de reabilitare a sistemului de termoficare în Municipiul Iași aflat în derulare sunt incluse două contracte de lucrări: cel privind reabilitarea rețelei de termoficare primare (de transport) și cel privind reabilitarea rețelei de termoficare secundare (de distribuție). În cadrul acestuia vor fi reabilitați 26,03 kilometri de conducte (13,02 kilometri traseu) de rețele termice primare, respectiv 50,15 kilometri conducte (12,54 kilometri traseu) de rețele termice secundare.Valoarea totală a proiectului este de 86.689.943,46 lei. Durata de implementare este de 28 de luni

Stirea Precedenta

Compania Electrica, gafă de zile mari. „Earth Hour” cu luminile aprinse

Stirea Urmatoare

31 martie – Cea mai neagră zi din viața partidelor politice din România