Prin grija preotului Dan Damaschin, 4.000 de copii au primit cele necesare pentru prima zi de școală

4.000 de copii din județele Moldovei, care provin din familii monoparentale sau care au fost abandonați de părinți, au primit îmbrăcăminte, încălțăminte și ghiozdane pentru școală, în cadrul unui proiect derulat de preotul ieșean Dan Damaschin, prin asociația sa – Glasul Vieții, scrie Libertatea.
Potrivit sursei citate, Părintele Dan Damaschin, care slujește la Maternitatea Cuza-Vodă din Iași, a lucrat câteva luni alături de zeci de voluntari pentru a-i identifica pe copiii care, din cauza sărăciei, abandonează școala. Ulterior, au fost întocmite liste cu toți copiii cărora le-a fost trimis un pachet cu încălțăminte, îmbrăcăminte, ghiozdane și o ie, pentru participarea la slujba de duminică sau la serbarea școlară.
„Ne-am dat seama că de multe ori copiii nu participau la serbări sau nu mergeau duminica la biserică, pentru că nu aveau în casă ceva deosebit cu care să se îmbrace. De aceea am vrut ca anul acesta să includem și o ie în pachet”, a declarat preotul Dan Damaschin pentru Libertatea.
Părintele spune că, deși vede sute de cazuri dramatice în fiecare zi, încă sunt situații care îl lasă fără cuvinte.
„Jumătate dintre cei 4.000 de copii care au primit ajutor provin din familii monoparentale. Sunt și cazuri în care părinții sunt plecați definitiv din țară și și-au lăsat copiii acasă. Avem și copii din familii greu încercate, cu părinți care suferă de boli grave, cu locuințele distruse de calamități naturale”, a mai spus părintele
Acesta este doar unul dintre proiectele desfășurate de preot pe parcursul unui an, cel mai recent fiind o excursie la mare pentru mai bine de 100 de micuți din aceleași familii cu probleme.

Stirea Precedenta

Un fost jucator de la FCSB va semna un contract pe doi ani cu Politehnica Iasi!

Stirea Urmatoare

Sorin Grindeanu trage un semnal de alarmă: Românii NU se protejează de radiațiile rețelelor și dispozitivelor mobile