Presedintele CJ Iasi, Maricel Popa, mutilator de monumente?

Presedintele CJ Iasi, Maricel Popa, pune in pericol, zilnic, vietile a sute de ieseni.

Presedintele CJ Iasi, Maricel Popa, continua, pe linia deschisa de parlamentarii PSD in frunte cu Florin Iordache, sa mutileze, prin ignoranta si prostie, monumentele Iasului. Mai grav, dupa interventiile neautorizate asupra unor monumente, Popa pune in pericol si viatile iesenilor care, vrand- nevrand, trebuie sa treaca pe langa cladiri administrate de Consiliul Judetean Iasi. Un astfel de caz este si cel al cladirii in care isi are sediul PSD Iasi, filiala condusa de Popa, dar si institutii publice aflate in subordinea Consiliului Judetean Iasi, precum Directia Agricola si Directia Judeteana de Drumuri si Poduri Iasi.

Ei bine, din aceasta cladire se desprind pe portiuni destul de mari, bucati din zidarie, de pe fatada si streasina, dar nimeni din conducerea celor doua institutii nu a sesizat acest aspect care constituie un real pericol pentru viata angajatilor si a celor care tranziteaza gangul de acces in curtea interioara a acestor institutii. Contactat telefonic, Maricel Popa a refuzat sa discute pe acest subiect

Precedente periculoase

Nu este de mirare atitudinea acestui machiavelic individ, cand colegii sai de la Bucuresti adopta legi prin care cladirile monumente istorice sunt mutilate. Reamintim aici doar propunerea legislative a lui Florin Iordache si a altor 12 indivizi din PSD, proprietarii de clădiri monument istoric vor putea să intervină asupra acestora după bunul-plac, fără a mai fi obligati să păstreze aspectul lor initial, ceea ce a starnit revolta specialistilor care sustin ca această măsură va constitui un grav atentat asupra patrimoniul nostru cultural. Iar asta, pentru că PSD însusi, mai concret, filiala Iasi a partidului de guvernamant, a avut, in cursul anului trecut, dar si anul acesta, o astfel de problemă. Cu circa două luni înainte de lansarea propunerii de modificare legislativă, Maricel Popa a demarat, fara nicio aprobare, o serie de lucrari de renovare a propriului sediu, aflat într-o cladire monument.. Prinsi pe picior gresit, social-democraţii ieseni au declarat că „au pus mana de la mana pentru a strange circa 50.000 lei, suma estimată prin devizul de lucrari“. În acest moment, filiala locală a PSD isi are sediul într-un imobil monument istoric, aflat pe bd. Ştefan cel Mare. Construită la sfarsitul secolului XIX, cladirea cu pricina este un monument istoric inclus în categoria B.

Amenzi usturatoare, dar sa mai aiba si cine sa le dea

Iasul detine un regulament de intervenţie cu privire la reabilitarea faţadelor clădirilor, fiind prevăzute amenzi cuprinse de pana la 8.000 de lei pentru deţinătorii de construcţii care nu respectă obligaţiile ce le revin. Regulamentul se adresează persoanelor fizice şi juridice, precum şi autorităţilor administraţiei publice şi instituţiilor publice care deţin în proprietate/administrare clădiri care prin nivelul de degradare a sistemului de închidere perimetrală prezintă pericolul afectării sănătăţii, vieţii, integrităţii fizice şi siguranţei populaţiei şi/sau afectează calitatea mediului înconjurător, a cadrului urban construit şi a spaţiilor publice urbane.Amenzile si sanctiunile vor veni probabil dupa primul incident ce se va inregistra.

Stirea Precedenta

LIGA I. FCSB o învinge din nou pe CS „U” Craiova, după un meci cu 5 goluri. „Am demonstrat că suntem o echipă mare”

Stirea Urmatoare

O sută de ani, Centenarul păcălelilor. Dragostea ”mina”. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR