Mihai Chirica: “Aria calomniei se joaca la Iasi!”

In aceasta seara , primarul Municipiului Iasi, Mihai Chirica, a publicat pe contul sau de socializare o declaratie publica prin care vrea sa lamureasca toate aspectele ce tin de scandalul izbucnit in aceasta saptamana:

” Zece întrebări la care cu toții trebuie să aflăm răspunsurile

Ziua de 26 mai a fost un dezastru istoric pentru PSD și PNL în Municipiul Iași. Alegerile europarlamentare, când PNL a luat doar 18%, iar PSD un ridicol 14% în orașul nostru, i-a făcut pe cei mai nepricepuți și mai antipatizați lideri ai celor două partide să caute soluții disperate ca să se salveze de la dispariția de pe scena politică. Aceste rezultate arată clar că PNL și președintele Klaus Iohannis vor pierde orice alegeri în Iași câtă vreme Marius Bodea este la conducere, după cum Maricel Popa este garanția prăbușirii inevitabile a PSD în oraș și în județ.

Eu, ca primar al celui de-al doilea mare oraș al țării, am arătat oamenilor că atunci când unii pesediști și peneliști se opun proiectelor de dezvoltare a orașului, ieșenii îi sancționează.
Băgați în corzi, îngroziți de inerentele sancțiuni din partea șefilor lor de la București, învinșii de la Iași au trecut la atac și și-au unit forțele împotriva mea, cel mai mare adversar al lor! Dar atacul lor jalnic e alcătuit din minciuni, manipulări și calomnii.

Planul lor foarte străveziu era să mă transforme în ceea ce nu sunt și nu voi fi niciodată. Dar acest plan incalificabil nu are nicio șansă de reușită: eu nu mi-am ascuns niciodată nici sursa veniturilor și nici situația materială! Voi, ieșenii și toți românii, îmi puteți studia declarațiile de avere pe site-ul Primăriei și puteți judeca singuri. Eu am răspuns tuturor întrebărilor puse de presă și nu cred că cer prea mult pentru ca unii jurnaliști să-și păstreze deontologia. Eu nu cred că un demnitar trebuie să fie sărac, ci trebuie să fie corect, asta am vrut să vă arăt.
Indivizi lipsiți de valoare încearcă să se ridice, „îngropându-i” pe cei care câștiga corect.

Și, fiindcă s-au pus multe întrebări în spațiul public, la care am și răspuns, cred că e rândul meu să pun niște întrebări, la care vă invit să reflectați:

1. Este ilegal sau imoral să îți declari public veniturile și situația materială, pe măsura dobândirii lor, așa cum am făcut eu de fiecare dată? Dacă evoluția situației materiale a mea și a familiei mele a fost și este transparentă, de ce aceste atacuri apar tocmai acum? Nu sunt corupt, nici coruptibil, iar asta pe unii îi tulbură. Nu am încălcat legea și nu am folosit demnitatea publică pentru foloase personale.

2. Este ilegal sau imoral să îți iubești familia și să dăruiești copiilor tot ce ai? Este ilegal sau imoral ca bunicii să își dăruiască agoniseala de o viață copiilor și nepoților? Oare nu este o datorie sfântă a oricărui părinte să asigure în mod legal viitorul copiilor?

3. De ce se minte cu atâta nonșalantă că am cumpărat o casă pentru copil, când tocmai familia a cerut demolarea ei? Iar asta printr-un document public, asumat și publicat pe site-ul Primăriei! Eu am dat ordin ca toate documentele legate de mine și familia mea sa fie transparente chiar dacă principiile protejării datelor sunt valabile și pentru mine. Cine are grijă de noi ca minciuna și calomnia să fie pedepsite la fel pentru toți?

4. Ce este ilegal și imoral? Să îți declari toate veniturile și bunurile sau să ți le ascunzi cu lașitate, ca Marius Bodea, ascunzându-ți constant situația locativă, ca și cum ai dormi noaptea pe șaua motocicletei sau în cabinetul parlamentar? De patru ani singurul proiect al dumnealui sunt eu, Mihai Chirica. Oare pentru ce românii plătesc acești parlamentari?

5. Cine sunt hoții? Cei care își declară bunurile până la ultimul bănuț sau cei din gașca pesediștilor lui Maricel Popa, care își îngroapă averile furate prin cimitire sau prin țări exotice? Oare când vor plăti cei care au luat pe nimic fabrici de la stat și apoi, prin familie, le închiriază tot la stat. Este moral, domnule Popa, ca Posta Romană sa va plătească chirie?

6. Cum se face că aceste atacuri și calomnii apar acum, după alegerile europarlamentare, când PSDragnea și PNL-Bodea – adversarii mei declarați de la Iași – au fost atât de aspru pedepsiți de electorat?

7. Cum se face că aceste minciuni comandate de PSDragnea și PNL-Bodea sunt lansate tocmai prin niște „deontologi jurnaliști” controlați de liderii locali ai acestor partide, care îi plătesc să mă atace pe mine?

8. Cum se face că această campanie mârșavă împotriva mea vine într-o perioadă în care, după rezultatele alegerilor europarlamentare, se vehicula în spațiul public o eventuală întoarcere a mea în PSD ori o apropiere de PNL? Cui îi este frică de mine?

9. Voi ce-ați face dacă niște „săgeți de gazete murdare” v-ar hărțui familia, mama, soacra, soția și copiii, aruncând asupra lor interpretări bolnave, informații scoase din context și minciuni ordinare?

10. Oare ce e mai bine pentru Iași și România: să continuăm acest fel bolnav de a face politică și presă din ultimii 30 de ani sau să luptăm ca să schimbăm ceva? Continuăm să alungăm oamenii de valoare din România, din viața publică și politică pe principiul că „în politica românească te mănâncă porcii”?

Dragi ieșeni, dragi români, acest text nu l-am scris pentru ei, ci pentru voi, pentru a înțelege până unde s-a ajuns. Vă spun cu mâna pe inimă: oricât ar încerca unii să mă transforme în ceea ce nu sunt, voi continua să lupt pentru principiile mele, pentru oraș și pentru ieșeni! Să fie clar: nu mă sperii de aceste atacuri și voi lupta pentru adevăr și împotriva minciunii, imposturii și șantajului!

Iar pentru ei am următorul mesaj: ura naște ură, iubirea naște iubire! “

[sc name=banner_jos]
Stirea Precedenta

Mircea Badea susţine scenariul lansat de Cornel Tăbăcaru: Mazilirea lui Ludovic Orban – scopul moţiunii de cenzură

Stirea Urmatoare

Nu vă gândiţi la bere! Aceasta este băutura ideală pe timp de caniculă