Intamplari “intamplatoare” sau legaturi ascunse intre Maricel Popa si o firma “prietena” ?

De cand a ajuns presedinte al Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa pare sa agreeze doar unele firme la licitatiile organizate de institutia pe care o conduce.

Un caz demn de luat in seama e cel al firmei Eky Sam, al carei patron, Ion Echimov pare bine conectat la realitatile judetului nostru, atata timp cat castiga contracte de asfaltare de dezapezire pe banda rulanta, chiar daca uneori, lucrurile sunt extrem de intortocheate pentru a da aparenta unor contracte legale.
Un exemplu de cat de intortocheate sunt uneori drumurile judetului il constituie contractul de dezapezire din iarna lui 2016 -2017. La sfarsitul anului 2016 DJADP iasi organizeaza o licitatie pentru un contract ce avea ca obiect lucrarile de dezapezire din judetul Iasi pentru perioada 1.01. 2017 – 15.03.2017. Unicul participant la lictitatie este “intamplator” doar firma Eky Sam SRL care, spre surprinderea tuturor, depune o oferta financiara ce depasea cu mult alocarile bugetare pentru acest contract. Oferta fiind respinsa, cei de la DJADP Iasi trimit invitatii la o selectie de oferte catre firme care mai derulasera intrecut contrate cu Directia judeteana de administrare a drumutilor si podurilor Iasi. Printre acestea se numara Construct-Drum SRL, Enviro Construct SRL, Tehno Forest SRL si Con Ted Company care isi impart impreuna contractul de dezapezire, fiecare avand de asigurat dezapezirea in diferite zone ale judetului.

In urma contractului semnat in data de 6 ianuarie 2017, firmele participante se obliga sa se apuce de lucrari imediat, desi, straniu, in contractul semnat era specificata o perioada de pregatire de 5 zile, fapt ce denota o “graba” a firmelor respective in a se apuca de operatiunile de dezapezire.

In 8 ianuarie 2017, Maricel Popa merge intr-o “vizita de lucru” pentru a vedea modul in care firmele castigatoare ale contractului isi indeplinesc obligatiile asumate.Si de aici incep “intamplarile intamplatoare”: Maricel Popa este nemultumit ca nu vede toate utilajele pe drumurile judetului, desi nu era cazul sa fie folosite la respectivele lucrari, a fost un bun prilej pentru presedintele Consiliului Judetean de a-l numi in functia de director al DJADP Iasi pe Daniel Achitei. In zilele urmatoare, Maricel Popa a avut o intalnire cu prefectul si un reprezentant al guvernului in urma careia a gasit motivul perfect pentru a-i anunta pe participantii la contract ca nu se mai doreste continuarea colaborarii cu firma Con Ted Company.

In acel moment 3 din firmele ce se ocupau de dezapezire renunta la contracte in favoarea firmei Ion Echimov, Eky Sam SRL, singura firma dintre cele initiale ramanand doar Enviro Construct care a efectuat lucrarile de dezapezire in zona Pascani. Si uite asa a ajuns Ion Echimov sa beneficieze de un contract de 1 milion de lei in urma unui contract oferit “cadou” de Consiliu Judetean.
In episoadele urmatoare vom prezenta alte contracte care au ajuns “intamplator” la firma lui Echimov venind dinspre Consiliu Judetean Iasi.

Stirea Precedenta

Scandalul de la Rutieră. Poliția Română face precizări. De ce este cercetat chestorul Florentin Brăcea

Stirea Urmatoare

Noi bani de la stat. În ce condiții pot primi copiii câteva sute de lei în plus