Iasul invadat de brazi la sfarsitul lui martie

In cadrul campaniei de curățenie de primăvară „Iașul nostru curat” Primăria Municipiului Iași a organizat sâmbătă, 23 martie, o acțiune de plantări de arbori în toate cartierele. Așa cum a anunțat în urmă cu două săptămâni, la debutul campaniei de curățenie, primarul Mihai Chirica a inițiat, alături de societățile comerciale subordonate municipalității, și o campanie de plantări programată pentru următoarele săptămâni.
Astfel, într-o primă etapă, sâmbătă, 23 martie, de la ora 9.00, au fost plantati 650 de puieți de brazi în următoarele zone: esplanada Nicolina, parcul din Podul de Piatră, str. Pantelimon Halipa, la Spitalul de Recuperare, str. Nicolae Iorga, str. Răzoarelor, Alexandru cel Bun – parc rond 28, esplanada Alexandru cel Bun, parc Dacia, parc Piața Dacia, Piaţa Bisericii Romano-Catolice „Sf. Anton de Padova”, Centrul de Cartier Dacia, parc Tătărași Sud și zona de agrement C. A. Rosetti.
Alături de angajații Primăriei, ai Servici Publice SA și ai altor societăți subordonate, au fost prezenți voluntari de la diferite instituții, companii și ONG-uri locale: militari de la Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”, angajați ai grupului de firme BRAS Iași, membri ai Asociației Tineretului Ortodox Român Iași și Asociației Studenților Creștin Ortodocși Români Iași, voluntari din partea Episcopiei Romano-Catolice de Iași, precum și angajați ai firmei Elysium Iași. Servicii Publice SA au asigurat puieții de brazi din pepiniera proprie și au pus la dispoziția voluntarilor uneltele necesare plantării (hârlețe, lopeți, găleți și apă).
„Ca în fiecare primăvară, am demarat, pe lângă campania de curățenie, și campania de plantări. Mii de puieți de arbori, atât foioase, cât și conifere, vor face orașul nostru mai verde, mai frumos, mai sănătos. Îi invit pe iubitorii de natură să ni se alăture în această campanie de plantare – sper să fie cât mai mulți! – și le mulțumesc din suflet voluntarilor care au venit deja alături de noi. Dorința mea este ca Iașul să devină un oraș cât mai verde, în care locuitorii să trăiască în armonie cu natura. În același timp, îi rog pe ieșeni să înțeleagă că Primăria este obligată să intervină nu doar prin plantări, ci și prin toaletări și tăieri acolo unde copacii au crescut dezordonat sau au îmbătrânit și pot pune în pericol viața oamenilor sau frumusețea monumentelor istorice pe care le-am moștenit. Ascultând sfatul specialiștilor, plantăm puieții mai ales pe terenurile care permit dezvoltarea cât mai rapidă a lor. Doar în acest fel, acești puieți se vor prinde și vor deveni arbori martori. Fac un apel public să respectăm natura, dar și eforturile administrației locale de a face Iașul cât mai frumos!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Stirea Precedenta

Treceri de pietoni unice in ROMANIA

Stirea Urmatoare

Un sef Psd foloseste copii in scop politic