Fonduri europene pentru modernizarea iluminatului public din Iasi

Finanțarea proiectului ce prevede modernizarea sistemului de iluminat public din Iasi are loc în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3: „Sprijinirea tranziție către o economie cu emisii scăzute de carbon” – Prioritarea de Investiții 3.1: „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor”, Operațiunea C „Iluminatul Public”.
In legatura cu acest proiect primarul Municipiului Iasi, Mihai Chirica, a declarat: “Ne-am îndreptat atenția spre cele mai importante artere de circulație, acolo unde consumul de energie electrică este mai mare. Sunt vizate 50 de străzi care vor face parte din programul propus. Se intenționează și modernizarea punctelor de aprindere și achiziția unui sistem de telegestiune. Nu ne vom opri aici și vom continua dezvoltarea sistemului de iluminat public prin identificarea unor noi surse de finanțare, astfel încât să se ajungă la un grad de acoperire de 100% a modernizării sistemului de iluminat public în Iași”.
Intervențiile vor consta în modernizarea tablourilor punctelor de aprindere pentru iluminat (287 bucăți) și echiparea lor cu module de telegestiune, realizarea unui sistem de telegestiune, înlocuirea aparatelor de iluminat existente depășite din punct de vedere fizic cu unele performante, de tip LED, echipate cu module de telegestiune, alese în conformitate cu criteriile impuse de clasele de iluminat ale străzilor și de configurația existentă în teren, echiparea stâlpilor de iluminat a unei străzi din Municipiul Iași (Șoseaua Arcu) cu panouri fotovoltaice, suplimentarea, dacă este cazul, a aparatelor de iluminat în funcție de criteriile impuse de clasele de iluminat ale străzilor și de configurația existentă în teren, înlocuirea și/sau adaptarea brațelor și a colierelor de prindere conform calculelor luminotehnice, folosirea stâlpilor existenți din rețeaua electrică ca suporți pentru noile aparate de iluminat acolo unde se impune.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 21.868.648,10 lei, inclusiv TVA iar cofinanțarea din partea Municipiului Iași pentru acest proiect este de 437.372,98 lei.

Stirea Precedenta

Fonduri europene pentru achizitia a 16 tramvaie noi la Iasi

Stirea Urmatoare

România și Corupția, verdictul tăios al unui ziarst american: Cutare politician greu, poate fi blamat că își umple propriul buzunar atunci când toți colegii procedează întocmai, iar el ar fi considerat un fraier dacă s-ar abține?