Fonduri europene pentru achizitia a 16 tramvaie noi la Iasi

Banii necesari achizitiei celor 16 tramvaie noi vor veni din fonduri europene prin intermediul Programului Operaţional Regional (POR) – Axa IV „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” iar suma totala pentru acest proiect este de 184.000.000 lei.
Potrivit caietului de sarcini, tramvaiele vor avea o capacitate de transport de minim 55 persoane pe scaune fixe, nerabatabile, din care minim 6 accesibile din low floor, și de 165 de locui în picioare. Tramvaiele trebuie să fie echipate cu instalaţie de aer condiţionat, instalaţie de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, instalaţie de exhaustare a aerului viciat, sistem de numărare a călătorilor, cu instalaţie audio-video în interior, anunţuri vocale exterioare în staţii pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere, instalaţie electrică a echipamentelor de ticketing, instalaţie de informare a călătorilor atât la interior, cât şi la exterior, echipamente wireless pentru emisia şi recepţia semnalelor privind funcţionarea şi modificări intervenite în exploatare, precum şi cu sistem de supraveghere video. Călătorii vor beneficia de internet wireless, iar tramvaiele vor fi dotate inclusiv cu sistem GPS. Garanția funcționării tramvaielor va fi de minim 350.000 kilometri sau minim cinci ani (care condiție se îndeplinește prima) de la data punerii în exploatare.
Rutele pe care vor circula primele 16 vehicule sunt traseele 1, 3, 7, 8 şi 13 conform proiectului finanțat de Uniunea Europeană si realizat de Primaria Iasi. Pe toate traseele vor fi alocate câte trei tramvaie, cu excepţia traseului 7, unde vor fi repartizate patru tramvaie.

Stirea Precedenta

Super celebru scriitor, și-a început viața ca o fetiță și a sfârșit-o ca un macho depresiv! Detalii pe care puțini le știu

Stirea Urmatoare

Fonduri europene pentru modernizarea iluminatului public din Iasi