Femeie ucisa cu zile la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi?

Melania Sanduta este una dintre victimele anonime ale sistemului medical iesean. In cursul anului trecut, in ianuarie, a fost internata la Spitalul Clinic de Urgente Sf. Spiridon din Iasi cu diagnosticul de cardiopatie ischemica. Dupa o saptamana i s-a facut bilet de trimitere la Spitalul de Psihiatrie Socola, fara nicio justificare.

Dupa perioada de spitalizare in Sf. Spiridon, starea de santate a mamei s-a agravat. Dintr-o femeie care era independnta din punct de vedere locomotor, a ajuns sa nu se mai poata ridica din pat. A fost transferata din nou la Sf. Spiridon. In luna februarie a fost trimisa la Neurochirurgie pentru un CT. Si-au dat seama ca au gresit atunci cand au sustinut ca nu e necesara o investigatie neuro. A revenit la Sf. Spiridon acolo unde, in urma unor analize, s-a dovedit faptul ca era infectata cu penumonas si acinetobacter Baumannii, o infecti intraspialicasca”, a declarat Mihai Vrabie, fiul femeii.

La Boli Infectioase, acolo unde a fost trimisa in urma rezultatelor acestor analize, nu s-a mai putut face nimic, femeia decedand dupa o lunga suferinta prin spitale iesene.

Am facut adrese la Directia de Sanatate Pubica si la Colegiul Medicilor iar raspunsurile au fost halucinante. “Duceti-va in instanta si faceti plagere”. La Judecatorie nu cred ca au departament prin care cei dragi pot fi adusi inapoi. La fel ca in cazul meu, sunt sigur ca exista multi apartinatori care isi plang neputinta si pierderea celor dragi din culpe medicale care nu sunt pedepsite de foruri imedicale sau de instante”, a spus Mihai Vrabie.

Stirea Precedenta

Conducerea CAFR, paravan al infracțiunilor de evaziune fiscală și fraudare fonduri PNDR la Iași

Stirea Urmatoare

Actiuni ale politiei iesene pentru siguranta cetatenilor