Corina Cretu – acuzatii dure la adresa Guvernului in legatura cu Spitalul Regional de Urgenta si autostrada Moldovei

Aflata sambata la Iasi in cadrul unei vizite oficiale pentru a se întâlni cu autoritățile locale și a vedea pe teren modul în care sunt folosite fondurile europene, Corina Cretu comisar european si candidat la alegerile europarlamentare din partea partidului Pro Romania condus de Victor Ponta, a declarat referitor la proiectele mari de infrastructura ca “Rămân cu gustul amar că Guvernul a ignorat aproape total şansele oferite de banii europeni pentru proiectele majore de infrastructură, atât în domeniul sănătăţii, cât şi cel de transport rutier”.

,Referitor la proiectul Spitalului Regional de la Iasi Corina Cretu a declarat ca acesta stagneaza datorita lipsei de interes a guvernantilor: “Proiectul spitalelor regionale semnat în 2015 stagnează de doi ani, nu ştim la Comisia Europeană încotro s-o luăm, aşteptăm clarificări de la guvernul României…Suntem aproape de luna aprilie şi încă nu avem depuse studiile de fezabilitate pentru spitale. Aşteptăm să fie aprobate de Guvern.”

Deasemeni, in legatura cu proiectul autostrazii Ungheni-Iasi-Târgu Mureş, Corina Cretu a declarat ca despre intentia Guvernului de a face autostrada prin parteneriat public-privat a aflat din mass-media, fara ca acest lucru sa fi fost notificat in prealabil si Comisiei Europeane: “Pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş, există Masterplanul aprobat în 2015. Există o listă de 29 de proiecte depuse de autorităţi pentru perioada 2014-2020, dar proiectele în sine nu au sosit la Comisie. Comisia Europeană trebuie notificată dacă vor parteneriat public-privat la autostrada Moldovei. Avem banii puşi deoparte pentru acest proiect, dar nu am primit nicio solicitare. Noi, Comisia Europeană, nu ştim cum să procedăm.”

La rândul său, liderul Pro România, Victor Ponta a declarat că PSD nu este interesat de fondurile europene, pentru că destinatia acestora este strict monitorizata: “E simplu, doamna Creţu e mai diplomată. Nu iau bani europeni, pentru că nu pot fura. Atunci când au luat bani europeni cu Tel Drum i-a prins OLAF-ul, după trei ani, după cinci. Nu pot să aranjeze licitaţia. Vreţi să vă spun cum e? Păi dacă nu poate lucra Tel Drum la autostrada Moldovei, atunci ei vin şi spun că o fac din parteneriat public-privat. Dar o vor face când va zbura porcul“, a spus Victor Ponta.

Stirea Precedenta

Ia de la Banca Mondială și dă pentru firma soției. Surprizele din declarația de avere a lui Dacian Cioloș

Stirea Urmatoare

Panică la Londra. Un nou atac armat a cauzat mai multe victime. Poliția îl caută pe atacator