Atentat la viata patriarhului la Iasi, tinut sub tacere

Atentat la viata patriarhului Daniel la Iasi, tinut sub tacere. Atacatorul umbla liber prin centru. Un atac similar s-ar putea intampla si in cazul Papei Francisc?

Pornind de a un caz punctual, Stirea de Iasi dezvolta azi un scenariu dramatic prin care nuanteaza posibilitatea unui incident fatal caruia iar putea cadea victima insusi Papa Francisc, care este asteptat la Iasi in cursul lunii mai.

Reporterii Stirea de Iasi au intrat in posesia unor dezvaluiri care vorbesc despre un atac in orb comis asupra actualului patriarch Daniel, pe vremea cand pastorea la Iasi in calitate de mitropolit. Marturiile martorilor care au asistat active la incidental tinut ani de zile sub tacere, arata cat de vulnerabila este linia dintre cler si cersetor, intre miluitor si napastuit, cele doua entitati intalnindu-se, nu de putine ori, in situatii de o cruzime rar intalnita. De cele mai multe ori, mai ales atunci cand nu sunt victime, astfel e fapte se trec vu vederea, fiind etichetate simplu – “si-a bagat dracu coada!’.

Sa nu uitam ca tot Iasul a livrat mana criminala care i-a curmat viata in anul 2005, fratelui Roger, fondatorul comunitatii ecumenice de la Taize, Franta. Lumea crestina din tara sau de peste hotare poate fi zguiduita oricand de astfel de incidente, atunci cand ignoranta autoitatilor si permisivitatea oarba a creinciosilor lasa sa se propage anumite fenomene sociale pe langa lacasurile de cult, sub marea umbrella a milosteniei si iertarii.

Un drogat care a atentat la viata patriarhului Daniel, umbla in libertate prin centrul Iasului si forteaza usile institutiilor publice

“Acum multi ani, reusise sa urce in balconul Mitropoliei si a lasat sa cada un cutit chiar unde se afla mitropolitul. Din fericire, acesta s-a ales doar cu o sperietura. Am reusit sa-l prindem pe individ, sa-l imobilizam si sa-l predam Politiei Municipale. Nu s-a scris nici un rand despre acest incident. S-a tinut sub secret. A doua zi, individul era liber pe bulevardul Stefan cel Mare, pentru ca s-a considerat ca nu reprezinta un pericol public. La noi reprezinta pericol public doar cand ajunge sa omoare un om”, ne-a declarat un politist local.

Individul, pe nume Dobos, locuieste in comuna Costesti, dar de ani buni se drogheaza cu prelnadez prin centrul Iasului. Tabieturile acestuia sunt impartasite si de alti doi drogati de etnie roma, fratii Dima, alaturi de care bantuie prin jurul Mitropoliei cu pungile de prenadez in gura. In timp ce catolicii nu le dau niciun leu, marea de inconstienti de rit ortodox, care vin sau ies de la Mitropolie, le dau bani de pomana, cu toate ca ii vad cu punga de aurolac in nas, incurajand astfel prezenta acestora in jurul Mitropoliei si proliferarea unor fapte antisociale.

La randul lor, desi ii stiu trecutul, politistii locali sunt cu mainile legate, acestia acuzand faptul ca in afara aplicarii de amenzi si indepartarii acestuia din zonele in care prezenta acestuia este urmata e reclamatii, nu au la indemana alte masuri legale.

Singura solutie prin care zona centrala poate scapa de acesta, dar si de altii ca el, este comiterea unei infractiuni in urma careia sa se poata alege cu o condamnare “, a mai declarat politistul local.

Vizita Papei Francisc, pregătită în cele mai mici detalii

Primăria Municipiului Iași continuă pregătirile pentru vizita la Iași a Sanctității Sale, Papa Francisc în data de 1 iunie 2019. Primarul Mihai Chirica a prezentat în cadrul unei conferințe de presă, stadiul măsurilor organizatorice gândite împreună cu Episcopia Romano-Catolică Iași, astfel încât vizita Sanctității Sale să fie o reușită din toate punctele de vedere.

Cu siguranță, va fi unul dintre cele mai importante evenimente din acest an, pentru care amplasamentul cel mai recomandat este Piața Palatului Culturii. În perioada următoare, vom lua legătura cu toate ambasadele acreditate în România, în privința informării prezenței grupurilor care vor să vină în mod organizat în orașul nostru pentru acest eveniment atât de important. În felul acesta, vom putea asigura toate resursele necesare astfel încât vizita turiștilor să fie una cât mai plăcută”, a punctat primarul Mihai Chirica.

Suntem siguri ca nimic din acest scenariu plauzibil nu se va intamla dar, mare atentie la papamobil!

Stirea Precedenta

Dosarul lui Iohannis de la ANI a fost făcut de SRI. Noi dezvăluiri despre protocoalele secrete

Stirea Urmatoare

Telenovela Brexit pare fără sfârșit. Gestul disperat al prim-ministrului May pentru a se ajunge la un acord. Ce mutare vor face laburiștii