Anonimii lumii, cuprinsi in lecturile obligatorii intr-un liceu de prestigiu din Iasi!

Anonimii lumii, cuprinsi in lecturile obligatorii in unele liceele din Iasi. Afaceri intre scoli si edituri, cu acordul tacit al ISJ Iasi

Elevii liceelor din Iasi continua sa fie constransi sa cumpere cartile unor autori aflati la debut, a caror scriitura nu rezoneaza cu lecturile scolare necesare unei perioade de formare. Acest fenomen este cauzat de o mana de cadre didactice care in loc sa se ocupe de formarea generatiilor de elevi in deriva, isi fac din educatie o afacere in sine, prin intermedierea comercializarii unor stocuri de carti ce cuprind autori fara “vad comercial”, prizonieri pe rafturile librariilor.

Doi astfel de profesori, sotii Nicoleta si Emil Munteanu,(vezi foto) cadre didactice la Colegiul National din Iasi, una dintre cele mai prestigioase unitati de invatamant din targul Iasilor, ambii profesori de limba si literature romana, baga pe gatul elevilor, inca de acum vreo 4 ani, mai toate noutatile editoriale nevandute de la editurile Adevarul sau Polirom. Ultimul autor cvasinecunoscut este Adrian G Romila, cu al sau roman SF – Apocalipsis, o lectura zgomotoasa, greoaie si nefolositoare. Mai ramane sa il vedem pe lista lecturilor suplimentare obligatorii si pe directorul Primariei, Dumitru Tomorug, cu sefeurile sale de cate 2 kilograme bucata sau alti “autori notorii” publicati la PIM sau la alte puncte de xeroxare.

Sursa foto : Facebook
Stirea Precedenta

Au băgat frica în cămătari. Peste 120 de interlopi din România au fost capturați

Stirea Urmatoare

CCIR a organizat Forumul de Afaceri România-Cipru. 6044 companii cu capital cipriot funcționează în România