Teatru la microfon

ACTUL I, Scena 1.

Pe câmpul de luptă, în fața Teatrului ”Luceafărul”, cele două armate. Cea a nemulțumiților, mai mică dar mai bine organizată, oșteni sătui de ipocrizia pesedistă scandează cu putere împotriva ciumei roșii. De cealaltă parte, o gașcă numeroasă dar dezorganizată, armata pesedistă, formată din agricultori cărora le cântă greierii în tălpi, flutură aiurea-n tramvai câteva pancarde obosite, unele ținute cu curu-n sus, pe care sunt scrise numele localităților din care vine gloata.

Pe o scenă improvizată în grabă, lăutarii lui Maricel Popa suflă în alămuri din toate puterile, străduindu-se să acopere fluierăturile și huiduielile protestatarilor.

Bieții agricultori, aduși cu arcanul să bată din palme, adulmecă dezorientați blocurile din sticlă și oțel ale complexului Palas, ca niște căței luați de acasă și duși în pădure să moară de foame. Din când în când, tresar speriați de huiduielile celeilalte oști.

Spectacolul este jalnic. Jandarmii asistă impasibili la spectacolul oferit gratis de toți acești participanți. De pe treptele din fața teatrului, agitatorii lui Maricel Popa suflă în vuvuzele ca să-i acopere pe protestatari și încearcă să-i adune pe agricultorii pesediști care joacă miuța cu pancardele în fântâna arteziană din mijlocul esplanadei.

ACTUL I, Scena 2

Împovărați de multele griji ale țării, primii trei oameni din PSD, Liviu, Viorica și Codrin, descalecă din microbuzul bălan care-i aduce pe câmpul de luptă și intră în teatrul ”Luceafărul” pe furiș, pe ușa din spate, neliniștiți de gălăgia infernală din fața teatrului. Vizibil stânjeniți și iritați, Liviu și Viorica recită discursurile pregătite din vreme, în timp ce audiența cască plictisită. Afară, spectacolul continuă în aceeași notă. Protestatarii huiduie și strigă: ”Bine ai venit, nimicule”! ”Șobolanule”! Armata pesedistă, intimidată, scapă cu fuga. În mai puțin de un ceas, din 2000 de agricultori, mai rămân vreo 300, purtătorii de pancarde și de vuvuzele. În scaunul lui de candidat unic la funcția de președinte al filialei județene, Maricel Popa aruncă priviri speriate în toate părțile, jurându-se că dacă scapă cu viață și de data asta, asfaltează drumul de la Erbiceni la Spinoasa.

ACTUL II, Scena 1.

Cu vocea pierdută, nescăpând din ochi intrarea în sală pe unde se așteaptă îngrozit să năvălească protestatarii, Liviu o dă în mă-sa de procedură statutară și anunță grăbit, lăsându-i pe cei veniți să-și aleagă președintele, cu gura căscată:

-Gata, aveți președinte executiv, fir-ați ai dracu de moldoveni perverși! N-are rost să mai votăm că oricum n-are contracandidați! Haideți măi să plecăm repede că ne mai jupoaie ăștia pe aici. O să vedeți voi autostradă când mi-oi vedea eu ceafa!

ACTUL II, Scena 2.

HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

Stirea Precedenta

Panică la metrou. O persoană s-a aruncat în faţa trenului

Stirea Urmatoare

Dezvăluiri incredibile după atacurile teroriste din Sri Lanka. „Acum investigăm sprijinul internaţional”