Singuratatea liderului de cursa lungaCâteodată, nu e bine să fii aplaudat la scenă deschisă. Rişti o expunere care-ţi va cauza mai târziu. Pentru că, atunci când cineva te apreciază ostentativ, în public, sunt toate şansele ca întreaga manoperă artistică să se transforme într-un sărut al lui Iuda.

Cu siguranţă, unul dintre motivele pentru care unii se feresc să intre în politică îl reprezintă sentimentul nesiguranţei în ceea ce priveşte respectarea unor elementare reguli de camaraderie. În politică, depinzi foarte mult de calitatea oamenilor care formează echipa ce, aparent, mai ales la început, îţi garantează măcar verbal că vei fi susţinut. Cum nu poţi şti exact ce gândeşte fiecare în sinea lui, mizezi pe buna credinţă a celor din jur. Ar fi şi o imensă pierdere de timp, o întreprindere total contraproductivă, să începi eventuala verificare a seriozităţii celor care roiesc în jurul tău. Foarte uşor cazi în cursa autoamăgirii. Îţi închipui că, dacă tu eşti principial şi onest, şi partenerii tăi de drum vor fi la fel. Doar că, în realitate, mai ales în cea politică, lucrurile nu stau chiar aşa.

Cazul excluderii din PSD a primarului Mihai Chirica constituie un exemplu elocvent de absenţă a solidarităţii echipei care, aşa cum se vede şi în fotografia alăturată, exulta în vremurile în care liderul se afla pe cai mari. Căderea acestuia în dizgraţia conducerii centrale, din motive pe care nu mai are rost să le amintim aici, fiind arhicunoscute, a dus la dispariţia bruscă a oricărui punct de sprijin din partea celor care altădată aplaudau frenetic în faţa camerelor de filmat orice vorbă a şefului.

În fapt, îşi ascuţeau cuţitul lui Brutus pe care fiecare laş îl poartă sub costumul impecabil. Mai devreme sau mai târziu, atunci când vor simţi că liderul este hăituit din toate părţile, îi vor aplica lovitura de graţie.

Pentru că aşa e în politică: sunt cu tine la bine şi la greu, până când trădarea ne va despărţi.

Pentru că aşa e în politică: sunt cu tine la bine şi la greu, până când trădarea ne va despărţi.

[sc name=”banner_jos”]

Stirea Precedenta

PREMIUL PULI(TZER)

Stirea Urmatoare

Marius Bodea – un etern politician “descurcaret”