O noua umilinta pentru PSD-ul interimarului Maricel Popa
O noua umilinta pentru PSD-ul interimarului Maricel Popa. Prefectul Iasului, invins in instanta de un consilier local din Cotnari
Recent, Curtea de Apel Iasi a emis o solutie care clatina serios credibilitatea liderului PSD Iasi, Maricel Popa, cat si a prefectului de Iasi, Marian Serbescu. Pe 25 februarie completul Contencios Administrativ si Fiscal a Curtii de Apel Iasi a judecat recursul formulat de Prefectura Iasi impotriva consilierului local Dumitru Malaute de la Cotnari. Solutia data de instanta a fost respingerea ca nefondat al recursului declarat de Prefectura Iasi impotriva sentintei nr. 678/ca/03.05.2018 pronuntata de Tribunalul Iasi, sentinta pe care o mentine defintiva. Este sentinta defintiva a Curtii de Apel Iasi, prin care se arata faptul ca prefectul a facut un abuz, actul administrativ, respectiv ordinul de suspendare din functie a consilierului local, dat de prefect in urma cu doi ani, fiind anulat.
Totul a inceput in luna mai a anului 2017, atunci cand instanta de contencios administrativ a Tribunalului Iaşi i-a dat mandatul înapoi unui consilier care primise in anul 2016 ordinul de eliberare de la Instituţia Prefectului. PSD ceruse atunci revocarea lui Dumitru Mălăuţe, consilier local la Cotnari, acuzându-l că a votat cu liberalii. Cazul lui Malaute a fost reglat intial in Comisia de Etică a PSD. Malaute nu a contestat decizia comisiei, ci s-a adresat direct instantei, indreptandu-se, surpriza, nu impotriva PSD, partid la cererea caruia prefectul a semnat ordinul de eliberare din functie, ci impotriva Prefecturii Iasi. Procesul inceput in primavera anului 2017 i-a adus lui Malaute castig de cauza in doua randuri, după recursul formulat de Instituţia Prefectului. Mai mult, instanta a dispus plata către consilierul Malaute a sumei de 1.100 de lei reprezentând cheltuieli de judecată şi taxa de timbu, a unei sume de 1.000 de lei – onorariul apărătorului, precum plata indemnizaţiilor de şedinţă din perioada în care a fost suspendat.
Aceasta decizie defintiva a instantei, care se adauga unui caz similar care l-a avut in epicentru pe viceprimarul Iasului, Gabriel Harabagiu, intareste faptul ca excluderile unor membi din partidul condus haotic de vremelnicul lider Maricel Popa, caruia sefii sai de la Bucuresti ii prelungesc agonia interimatului, stau sub semnul unei grave superficialitati.

Informatii de pe portalul Curtii de Apel Iasi:
Nr. unic (nr. format vechi) :8873/99/2017
Solutia pe scurt: Respinge ca nefondat recursul declarat de Prefectul Judeţului Iaşi împotriva sentinţei nr. 678/ca/03.05.2018 pronunţată de Tribunalul Iaşi, sentinţă pe care o menţine. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi. 25.02.2019.
Document: Hotarâre 285/2019 25.02.2019

[sc name=”banner_jos”]

Stirea Precedenta

Actiunea “fara module Amo Press in Iasi” continua

Stirea Urmatoare

Opozitia incearca o unificare dupa alegerile europarlamentare