Mihai Chirica sustine demersul ambasadelor straine referitor la statul de drept din Romania

Mihai Chirica - Primarul Municipiului Iasi

Mihai Chirica – Primarul Municipiului Iasi

Printr-o scrisoare deschisa adresata celor 12 ambasade care au emis un comunicat comun prin care isi aratau ingrjorarea fata de evolutia statului de drept si a presiunii care se face pe institutiile justitiei in Romania, primarul Municpiului Iasi Mihai Chirica se alatura demersului facut de acestea.

Către:

AMBASADA AUSTRIEI ÎN ROMÂNIA

AMBASADA BELGIEI ÎN ROMÂNIA

AMBASADA CANADEI ÎN ROMÂNIA

AMBASADA DANEMARCEI ÎN ROMÂNIA

AMBADASA FINLANDEI ÎN ROMÂNIA

AMBADASA FRANȚEI ÎN ROMÂNIA

AMBASADA GERMANIEI ÎN ROMÂNIA

AMBASADA IRLANDEI ÎN ROMÂNIA

AMBASADA OLANDEI ÎN ROMÂNIA

AMBASADA NORVEGIEI ÎN ROMÂNIA

AMBASADA SUEDIEI ÎN ROMÂNIA

AMBASADA STATELOR UNITE ALE AMERICII ÎN ROMÂNIA

SCRISOARE DESCHISĂ

Excelențele Voastre Doamnelor și Domnilor Ambasadori,

Am citit cu deosebită atenţie comunicatul comun emis de Ambasadele la Bucureşti a 12 state (Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Irlanda, Olanda, Norvegia, Suedia și Statele Unite ale Americii) prin care vă exprimați profunda îngrijorare în ceea ce priveşte integritatea sistemului judiciar românesc şi pericolul pe care modificarea legislaţiei în domeniu l-ar reprezenta asupra stabilităţii statului de drept din România.

Cu această ocazie, vă aduc la cunoştinţă faptul că susţin în totalitate demersul întreprins de către Excelenţele Voastre prin care aţi tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte presiunile exercitate de către Guvernul PSD – ALDE asupra independenţei justiţiei. La fel ca şi Excelenţele Voastre, nutresc convingerea că nimeni nu poate fi mai presus de lege, cu atât mai puţin nu are dreptul să modifice prevederi esenţiale din legislaţia penală care pot duce la slăbirea luptei anticorupţie sau chiar pot facilita absolvirea de executarea pedepsei a unor persoane inculpate sau condamnate pentru fapte de corupţie.

Dubla calitate a Iaşului de Capitală Istorică a României şi Oraş Regal relevă pe deplin principiile care au guvernat acest oraş de-a lungul secolelor.

Întotdeauna Iaşul va susţine necondiţionat valorile morale şi democratice, domnia legii şi a statului de drept, în spiritul normelor şi recomandărilor organismelor europene specializate.

În acest context, doresc să vă asigur, Excelenţele Voastre, de întreg sprijinul meu privind avertismentul adresat responsabililor guvernamentali români de a respecta principiile unei justiţii transparente şi imparţiale.

De asemenea, vă rog să fiţi încredinţate de faptul că voi fi mereu un partener de încredere al Excelenţelor Voastre, pe care puteţi conta în orice situaţie, oricât de dificilă ar fi aceasta pentru destinul României.

Vă rog să primiţi expresia înaltei mele consideraţii,

MIHAI CHIRICA

Primarul Municipiului Iași

Stirea Precedenta

Câți bani va încasa Gică Hagi după transferul lui Răzvan Marin la Ajax Amsterdam

Stirea Urmatoare

262 de ONG-uri, împotriva lui Merkel. O acuză că a schimbat macazul în privinţa imigraţiei