Dumitru Oprea: PSD falimentează educația și cercetarea!

Intr-o interpelare recenta, deputul PNL, Dumitru Oprea, sustine faptul ca PSD, prin ciracii sai pusi la carma educatiei nationale, falimenteaza educatia si cercetarea.

’România se află din nou în trista situaţie de a vedea cum nociva guvernare PSD îi ratează viitorul. Totul a pornit de la așa-zisul program de guvernare, un program al minciunilor sistematice oferit românilor.

Educația și Cercetarea, domenii cheie pentru evoluția unei țări, sunt vizate de PSD pentru reducerea consistentă a bugetelor. Cercetării, aflate în subfinanțare cronică, i s-a promis de către PSD 1% din PIB. Însă mult trâmbițata măsură de creștere cu 30% a bugetului în fiecare an s-a dovedit iar o minciună. Cercetarea și Inovarea au primit doar 0,16% din PIB. În urma rectificării bugetare, acest minister rămâne cu 0,13%! Nici nu mai contează că e de opt ori mai puțin decât programul asumat de PSD, contează că prin aceasta se pune cruce Cercetării românești!’, sustine Dumitru Oprea

Nici Ministerul Educației nu o duce mai bine. Miniştrii Orlando și Breaz reușesc să îl pună pe butuci prin hotărârea de a tăia 400 de milioane de la bugetul său! Hora minciunilor marca PSD ne arată realitatea tot mai cruntă: multe școli se confruntă cu probleme privind plata salariilor, elevii României sunt ținuți în bezna necunoașterii, iar fondurile necesare sunt redirecționate către altceva, considerat de PSD mult mai important.

”Pentru conducerea PSD, e simplu: puterea. Așa că tagma lui Fifor încearcă să-și cumpere puterea luând bani de la Cercetare și Educație pentru PNDL, program controlat de baronii partidului pentru mituirea primarilor. Este chiar programul pornit de Dragnea, acela prin care se cumpără becuri cu mii de lei bucata și se asfaltează direct pe noroi. Și cum nimic nu e întâmplător, sumele tăiate de la Educație și de la Cercetare însumează circa 1,5 miliarde de lei – exact banii cu care se suplimentează fondurile PNDL! Trăim într-o țară condusă de iresponsabili, care sperăm că vor pleca de la guvernare la următoarele alegeri. Din pacate, acum, în pragul noilor alegeri, nu fac decât să fure şi mai mult, cu orice preț. Iar astăzi prețul este viitorul copiilor noștri și viitorul României”, a mai sustinut deputatul PNL.

[sc name=banner_jos]
Stirea Precedenta

Mihai Chirica, in Top 10 in cotele de pariuri pentru alegerile prezidentiale!

Stirea Urmatoare

SCANDAL în Germania, din cauza tensiunilor cu SUA: Berlinul ar putea accepta ca SUA să își retragă trupele și armamentul și să le ducă în Polonia