Pe cine deranjeaza USR la Iasi?

Mihai Chirica – candidat al opozitiei unite?

Linsajul mediatic al carui tinta este actualul primar al Iasului, Mihai Chirica, confirma informatiile neoficiale vehiculate in structurile centrale ale partidelor de opozitie. Conform acestora, Mihai Chirica va fi candidat al USR la alegerile locale la Primaria Ia[i, si este posibil chiar ca acesta sa fie declarat candidat unic al actualei opozitii. Aceleasi surse indica faptul ca aceasta strategie va fi adoptata in toate orasele mari, cu bazine electorale importante.

De nedorit pentru alianta PSD-ALDE, recenta coalitie a opozitiei inchegata de presedintele Johanis este, in consecinta, atacata de mediile aflate inca in siajul fostei USL. La nivelul Iasului, “Ziarul de Iasi” (pro-PNL) s-a aliat cu “Buna Ziua Iasi” (pro-PSD) si cu satelitii acestora (ReporterIS, TeleM) intr-un atac mediatic fara precedent la adresa lui Chirica. De adaugat ca nici Nichita (trimis in judecata pentru coruptie), nici Fenechiu (cu condamnarea deja efectuata) nu s-au “bucurat” de o presa atat de prosta – in ciuda faptelor de coruptie dovedite de DNA. Or, actualele atacuri sunt bazate pe supozitii.

Ordonata de la Bucuresti, strategia de demolare a imaginii publice a lui Chrica devoaleaza o grava problema a liberalilor: cel putin la nivel local, alianta USL este inca nu numai functionala, ci chiar condusa de toxicele personaje care au dominat scena politica ieseana acum cativa ani – Nichita si Fenechiu. Ca simpla observatie, Marius Bodea (dorit de liberali aflati in siajul deputatului drept viitor candidat la Primarie), fost copil de trupa a lui Fenechiu, nu a cerut niciodata demisia de onoare a fostului patron, dupa cum nu s-a delimitat nici de practicile lui Adomnitei; in schimb, atacurile dure la adresa lui Chirica indica faptul ca linia adoptata la nivel central si in curs de implementare il trag pe linie moarta – si poate pierde nu doar nominalizarea la o eventuala candidatura la primarie, ci si nominalizarea pe listele pentru parlamentare.

Stirea Precedenta

Diferentele dintre declaratia de avere a lui Chirica si cea trucata a lui Bodea

Stirea Urmatoare

NEBUNIE în Prahova – Jandarmii au fost chemați de 9 ori în 24 de ore, prin 112, să îndepărteze urșii care au coborât în localități