Marius Bodea – un etern politician “descurcaret”Marius Bodea, un speculant ascuns sub haina moralistului. Afacerile oneroase ale eternului candidat la Primarie

Intre deputatul Marius Bodea si liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu exista unele similitudini flagrante– specula cu motoare si demagogia maxima. Toxicul politician de Bahlui este un cunoscut samsar de harburi pe doua roti si masini vechi, inca sta cu babacu, intr-un apartament de pe b-dul Independentei, potrivit declaratiei de avere, dar in realitate este vazut destul de des intrand peste noapte in apartamentul ANL al surorii lui din zona Pascanu, Tatarasi. Potrivit aceleasi declaratii de avere, omul s-a ocupat in ultimii 10 ani de specula cu masini second hand, principal factor de poluare in Iasiul declarat recent cel mai poluat oras din Romania. Practic, Marius Bodea nu numai ca polueaza spatiul public cu dejectiile sale verbale, ci si aerul respirat de ieseni. Bodea cumpără şi vinde în fiecare an câte un autoturism. Ultima achiziţie: un Lexus de ultimă generaţie. Şi pentru că este un împătimit al motoarelor, şi-a cumpărat şi ultimul răcnet de motocicletă Honda. Toate acestea apar în declaraţia de avere, acolo unde mai apare un alt autoturism BMW.

Amantele penale ale unui “descurcaret” politic

In cursul anului trecut, amanta baiatului “descurcaret”, administratora a unui grup de facebook pe care Bodea isi promoveaza ineptiile a fost data afara de la Blue Air, acolo unde ajunsese prin intermediul amantului ei, nimeni altul decat Bodea, cunoscut ca un mare crai cu dotari mici, lucru confirmat si de vreo doua foste ziariste de pe la un post TV care-si avea sediul prin Codrescu, inca de pe vremea cand Bodea era prefect. Sub paravanul unor exclusivitati, reporteritele cu fuste scurte si minte pe masura, ramaneau singure cu Bodea in birou si primeau…exclusivitati. Revenind la Stefania Sidor, aceasta a fost ascuzata anul trecut de inselaciune, dupa ce a lasat o familie pe drumuri, fapt pentru care a pierdut postul de stewardesa. Aceasta dama de companie este doar una dintre moralistele din pepiniera cultivata de Bodea, individ care incearca disperat sa isi anunte din nou candidatura la Primarie.

Cine este speculantul care se vrea primar

Bodea a fost crescut in spiritul adunaturii liberale din Podul Ros, de catre Relu Fenechiu, baronul penal al transformatoarelor, care l-a împins la șefia Oficiului pentru Protecția Consumatorilor în 2005. Doi ani mai tarziu, Bodea este numit, temporar, până la organizarea unui concurs, subprefect. Potrivit presei de la acea vreme, pentru a-si pastra postul, Bodea a recurs la o alta fapta marsava. Speriat că are o concurență, Bodea a cerut Casei de Asigurări de Sănătate să trimită un control la medicul ginecolog care a eliberat Martei Dunca (manager public al Prefecturii Iași, înscrisă de asemenea la concursul pentru funcția de subprefect) o adeverință medicală prin care se recomanda acesteia intrarea în concediu medical pentru a nu-și complica sarcina; femeia fiind însărcinată, la acea dată. Mai mult, de pe poziția sa oficială, Bodea a dispus ca instituția prefectului să nu plătească femeii nici salariul, nici concediul medical până la finalizarea anchetei CJAS. Și, pentru ca lucrurile să fie rotunde, același om de paie al lui Fenechiu a trimis Institutului Național de Administrație – instituție la care Dunca urma cursurile necesare accederii în înalte funcții administrative – o adresă prin care informa că Dunca nu mai poate urma aceste cursuri pentru că… ar fi fost implicată în organizarea alegerilor. Asa se face ca Bodea a participat de unul singur la concurs și a ajuns sub-prefect și, ulterior, prefect – funcție pe care a stat până în 2009. Atat timp cat a fost prefect, seful cabinetului său a fost Tiberiu Simion – ex-general SRI, văr cu ultima nevastă a celebrului Emilian Eva, procuror al DNA Iași. In anul 2010, Bodea ajunge director general la Compania Quantum SA, firma de casă a PNL, firmă ce s-a remarcat, în Iași, nu doar ca abonată la contractele publice oferite prin așa-zise licitații de către baronii PNL ce controlau administrație locală, ci și prin calitatea slabă a lucrărilor.

Capusa pe banii statului si ai iesenilor

Ulterior, Bodea ajunge director economic la Tehnopolis SRL Iași – o firma capusa a Primariei, care se ocupa cu inchirierea de spatii. In paralel, Bodea intra in Consiliul de Administratie al Termoservice. Odata cu avansarea lui Fenechiu ca ministru al Transporturilor, Marius Bodea este numit membru în consiliul de administrație al Companiei Naționale Aeroporturi București. Nu rezista mult in CA deoarece este demis pentru daune aduse companiei. Brusc, il regasim pe Bodea ca sef al Aeroportului din Iasi, acolo unde isi angajeaza toti colegii de partid din PNL si, bineinteles, damele de companie. Dupa cum se observa din aceasta trecere in revista a carierei lui Bodea, acest individ a fost si este, prins ombilical de joburi platite regeste de stat, de personaje cu probleme penale si grave derapaje sociale, de parveniti dupa chipul si asemanarea sa, care incearca sa acapareze puterea locala pentru satisfacerea unui interes de grup.

Stirea Precedenta

Singuratatea liderului de cursa lunga

Stirea Urmatoare

Politicianismul unor lideri PNL Iasi „polueaza” opinia publica