Ziua canaliilorFiecare zi din cele 365 ale anului are o semnificație, într-o parte sau alta a lumii. Data de 15 Martie ar trebui să fie declarată oficial drept ziua trădării, a infamiei sau a canaliilor. Este ziua în care, acum 2063 de ani, mai exact în anul 44 înainte de Hristos, Cezar a fost înjunghiat de un grup de nemernici în frunte cu Brutus, despre care se spunea că este fiul adoptiv al celui pe care l-a ucis.
Fiind, din păcate, o meteahnă a firii umane ticăloase, infamia a însoțit umanitatea din zorii acesteia. Din Alaska și până în Noua Zeelandă, Din Siberia și până în Țara de Foc, canaliile au existat și vor exista pe toate meridianele. În ce privește istoria noastră a românilor, fapte de infamie sunt parcă mai numeroase decât oriunde. Începând cu Bicilis, nemernicul care l-a trădat pe regele Decebal, continuând cu Petru Aron, cu generalul Basta și cu eteriștii care l-au ucis pe Tudor Vladimirescu, au trăit și s-au manifestat pe aceste meleaguri, o sumedenie de canalii.
Poate cea mai mare infamie din epoca modernă a României, a fost înfăptuită pe data de 11 Februarie 1866. În dimineața acelei zile, col. N. Haralambie, col. I. Călinescu, col. D. Crețulescu fratele primului ministru în funcție, maior. D. Lecca,  cpt. C. Pilat, cpt. A. Berindei, cpt. Al. Candiano-Popescu, cpt. A. Costescu, toți aceștia făcând parte din garda Palatului Domnesc, au intrat cu pistoalele în mâini în dormitorul lui Alexandru Ioan Cuza și l-au obligat să semneze actul de abdicare.
În Hollywood, de-a lungul bulevardului cu același nume, există o alee cunoscută în lumea întreagă sub numele de Walk of Fame-Calea celebrităților. Acolo, cei care sunt suficient de celebri, primesc o stea pe asfaltul aleii, cu numele lor alături. Cred că, undeva în lumea asta mare, ar trebui înființată și o alee care să se numească Walk of Shame-Drumul Rușinii. Pe acest drum, nu neapărat asfaltat, ar trebui ca fiecare ticălos să primească nu o stea ci o flegmă.
Din păcate, la numărul ticăloșilor care ne înconjoară, cred că ar trebui să transformăm terenurile arabile în drumuri ale rușinii și n-am mai avea unde să ne cultivăm mămăliga cea de toate zilele. Așa că, mai bine le dăruim doar flegma de rigoare, fără nici un drum, s-o ia între ochi și să plece unde a înțărcat mutu iapa.
Odată stabilită recompensa pentru canalii, ar trebui să facem o listă, nu de alta dar ne-om trezi că nu ne ajung recompensele. Primii pe listă cred că ar trebui să fie nemernicii care l-au trădat pe Cuza. După ei, vă las pe voi să așterneți pe hârtie, care suportă orice, numele ticăloșilor despre care credeți că merită recompensați.

[sc name=”banner_jos”]

Stirea Precedenta

Operatiunea ”Torpila”

Stirea Urmatoare

Mugurel Laicu si ordinul ce i-a frant inimioara !