Știri premeditate, matinal meditate

De azi Știrea de Iași lansează o nouă rubrică. Este vorba de o rubrică de analiză și sinteză menită să vă ajute să înțelegeți mai bine meandrele politicii și vieții socio- culturale din orașul celor 7 coline. Prin această rubrică ne propunem să vă spunem ce stă în spatele unor acțiuni și afirmații ce au loc în spațiul public ieșean. Ne propunem să decriptăm resorturile intime ale unor decizii luate de personaje mai mult sau mai puțin agreabile, care fac viața fiecărui ieșean mai ușoară sau mai grea.

Începem analiza știrilor de ieri, cu continuarea campaniei celor de la Ziarul de Iași împotriva directorului DRDP Iași, Mugurel Laicu. Se pare că Toni Hrițac este hotărât să moară cu ipochimenul de gât. Contextul este unul complex, dat fiind faptul că Toni Hrițac este apropiat prin Dan Radu și prin George Țurcănașu de mișcările civice, care militează pentru A 8 ! Evocarea eternului frecuș Laicu – Pilă este doar un pretext pentru a reaminti de Laicu, acesta fiind reținut de către cititorii Ziarului de Iași ca fiind vinovat de escrocheria imobiliară referitoare la închirierea la suprapreț a noului sediu DRDP Iași.

Tot Ziarul de Iași își continuă lupta și cu ministrul Tudorel Toader. Acesta devine de această dată ținta celor de la ZDI pentru proclamarea cu emfază a mândriei sale față de modul cum arată pușcăriile de la noi comparativ cu cele din Occident. Contextul este oferit de faptul că 13 băieți cuminți au fost repatriați din Danemarca pentru un trai mai bun la Rahova. Ne gândim la un posibil schimb de impresii între cei 13 haiduci și Domn Ministru.

Continuăm cu bairamul lui Marian Șerbescu. Intitulat pompos Ziua Instituției Prefectului, evenimentul pare a fi menit mai degrabă a-l scoate pe ÎPS Teofan din monotonia Postului Mare. O întâlnire cu băieții la mijloc de perioadă de asceză face bine oricui. Au fost prezenți în ordinea numerelor de pe tricou : Spiridon Crețu, Lucian Flaișer, Neculai Apostol, Nicușor Păduraru, Dragomir Tomașeschi, Marian Bosianu, Romeo Olteanu, Dan Cârlan, Marian Grigoraș. Surpriza a constituit-o prezența lui Florin Cîntic la manifestare, prezentat în mod oficial ca director al Arhivelor Naționale Iași. Însă noi fiind niște împătimiți ai jocului de șah, credem că Marian Șerbescu joacă o partidă prin corespondență cu Maricel Popa și Marian tocmai a primit în plic mutarea prin care Popa îl anunță că va face rocada mare.

Coborâm puțin și în underground-ul presei locale pentru a ne amuza puțin de un fake news grețos comis de Aurel Dobașu. Eternul înfometat de senzațional, dar mai ales de cașcaval marca Omega Tehnoton, în lipsă cronică de subiecte, se leagă de un biet om, care se preumblă și el prin Primărie cu o cameră de luat vederi în spate. Dobașu i-a profețit și salariul : 10.000 lei pe lună. La asemenea inepții putem doar exclama : MARE ȘI …. !

La final îl felicităm în mod fair-play pe nea Mitică Pantazi de la Pașcani pentru achitare și îi spunem că îl așteptăm la noi în redacție să dea un șpriț. LIBERTATEA E MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

( Meditativul )

Stirea Precedenta

Vremea. Ce schimbări ne așteaptă în următoare zile. Toată lumea trebuie să se pregătească

Stirea Urmatoare

Doliu în PNL. Anunțul a fost făcut la miezul nopții. „Dumnezeu să-l ierte! Condoleanțe familiei îndurerate”