Sindromul Gravitatie Zero

Este o vorbă veche care spune că țiganul, când ajunge șef, prima dată îl împușcă pe taică-su. Nu știu de ce se spune asta doar despre țigani câtă vreme noi, majoritatea conlocuitoare, suntem experți în așa ceva. Ultimii 15 ani, mai exact de la data la care Băsescu, printr-un accident nefericit, probabil cel mai nefericit al istoriei contemporane, a ajuns președinte, vor rămâne în memoria colectivă cu sinonimul ”anii poliției politice”. O așa poveste de groază într-o țară democratică avea nevoie, evident, de câteva ingrediente pentru a se închega. În primul rând un președinte ca Băsescu, apoi niște ”apostoli neânfricați ai dreptății” precum Monica Macovei, Daniel Morar și Laura Codruța Kovesi. Toți aceștia, odată ajunși în posturile cheie pe care le-au deținut în instituțiile de forță ale statului, au devenit imponderabili și s-au ridicat în stratosfera societății, convinși fiind că de acolo, vor ateriza direct în sinaxarul bisericii ortodoxe și vor fi înscriși în calendar.
Până una alta însă, s-au apucat temeinic de băgat în pușcărie, de-a valma, după criterii doar de ei știute, o sumedenie de personalități ale vieții publice românești, sub acuzația universală de corupție. Lista interminabilă a nefericiților care, vinovați sau nu, au căzut pe altarul MCV ului începe cu Adrian Năstase și continuă cu Toni Greblă, Decebal Traian Remeș, Dan Șova, Dan Voiculescu, Ludovic Orban, Olguța Vasilescu,Victor Ponta, Gheorghe Nechita, Cristian Adomniței și mulți alții.
Prim miniștri, miniștri, judecători, patroni de presă, oameni de afaceri, tăvălugul ”justiției” apostolilor de mai sus, i-a încătușat și ras pe toți, de-au rămas europenii crăcănați de mirare. Că după aceea mulți dintre ei au fost achitați și declarați nevinovați nu mai contează. Motivarea sentințelor este halucinantă: ”În acest sens, este lipsit de relevanţă că între o parte dintre inculpaţi şi inculpatul Năstase nu exista aparent o legătură, directă sau indirectă…condamnarea lui Adrian Năstase  trebuie sa reprezinte un puternic semnal de alarma in primul rand pentru toti reprezentantii clasei politice din Romania, in sensul ca ei nu sunt mai presus de lege”.
În cazul ministrului Constantin Niță, motivarea este aproape identică: “Practic, lipsa unei probe directe cu privire la această faptă nu este de natură să excludă existenţa ei, explicându-se prin aceea că infracţiunile de corupţie săvârşite de persoane cu funcţii importante în stat (în speţă inculpatul era deputat, dar şi ministru al Energiei) nu sunt, de regulă, comise în prezenţa mai multor persoane, ci în condiţii de maximă clandestinitate, fapt ce exclude de plano existenţa unor probe relevante, incriminatoare pentru autorul infracţiunii de corupţie”. Această strategie absurdă, descrisă de Sun Tzu în Arta războiului arată în esență cam așa: scoate 10 soldați mai voinici în fața armatei, taie-le capetele și toată lumea o să-ți știe de frică iar împăratul te va numi ministru.
Lista celor care au fost achitați de toate acuzațiile pentru care au fost arestați este lungă cât o zi de post iar de la epoca lui Sun Tzu au trecut 2500 de ani. Abia acum, când doamna Kovesi se zbate să ajungă șef la DNA-ul întregii Europe, ne dăm și noi seama ce rol joacă scalpurile oamenilor politici români la cingătoarea amazoanei: ele sunt de fapt perna magnetică de propulsie care o ridică din stratosferă direct pe orbită.
Este pe la Bruxelles un personaj despre care nu prea știi dacă e bărbat sau femeie, nici după nume nici după chip: Guy Maurice Marie Louise Verhofstadt, care se dovedește a fi cel mai înfocat fan al amazoanei Kovesi. Nene Guy, dă-ți părul din ochi și ai grijă că pe la noi, toți cei care i-au fost prieteni au regretat amarnic. Vezi să n-o pățești și tu, nu de alta dar, la cum te cheamă, e posibil să te confunde băieții prin aresturile alea civilizate.

Acest material este un pamflet.Orice asemanare cu fapte sau personaje reale e pur intamplatoare

Stirea Precedenta

Nimeni nu se astepta la asta dar totusi se intampla acum!

Stirea Urmatoare

Camera de luat vederi