Secretul presedintelui

De vreo două săptămâni de zile, electoratul românesc de aici și din diaspora, cu mic cu mare, se află în mare dilemă. Indiferent de culoarea politică, alegătorii mioritici se dau peste cap să ghicească întrebarea pe care președintele Iohannis o va adresa românilor la referendum.

Unii spun că Iohannis ne va întreba dacă suntem de acord cu legile justiției. Alții sunt de părere că președintele va propune românilor ca Israelul să aibă capitala în Fâșia Gaza iar Palestina să aibă capitala la Tel Aviv. Întreaga populație românească este gâtuită de emoție și nerăbdătoare să afle ce întrebare va pune președintele! De la copiii din creșe până la octogenarii din sanatoriile geriatrice, toată suflarea își dă cu părerea. O adevărată criză economică este pe cale să izbucnească în România din cauză că nimeni nu mai lucrează, toată lumea este preocupată de secretul acesta teribil al lui Klaus Werner Iohannis: întrebarea de la referendum!

Unii, mai excentrici, presupun că președintele va adresa conaționalilor săi o întrebare din Fizică, domnia sa având această specializare universitară. Evident, odată intrați pe acest tărâm, există o sumedenie de întrebări posibile: ce diferență este între masa Soarelui și Masa Tăcerii, care sunt asemănările dintre viteza de reacție și viteza luminii și altele asemenea. Personalitățile din spectrul politic merg mai departe cu presupunerile, deh, deformație profesională și încearcă să ne convingă de faptul că întrebarea adresată de președinte va fi una de genul: care credeți că este cea mai mare spaimă a președintelui în funcție, al doilea mandat de președinte sau primul mandat de arestare?

În fine, profesorul de fizică a reușit să ne dea peste cap cu întrebarea lui secretă iar noi, cei de la Știrea de Iași, fiind altruiști din fire, n-o să vă lăsăm în această incertitudine sâcâitoare și vă vom destăinui secretul locatarului de la Cotroceni. Am hotărât să facem niște investigații și am reușit să aflăm, pe surse, că pe chestionarul de la referendumul solicitat de Iohannis nu va fi de fapt nici o întrebare. Președintele a decis să recurgă la o șmecherie folosită la extemporalele cu care-i teroriza odată pe elevii de la Agnita, unde a fost el profesor de fizică. În loc de orice interogație, pe foaia de hârtie va fi un semn de întrebare uriaș. De ce să fie el îngrijorat de răspunsul românilor, lasă-i pe fraieri să ghicească întrebarea lui ! Nota doi!

Stirea Precedenta

O parere despre accidentul de la Dobrovat

Stirea Urmatoare

Nepotul vulpii si mama graului