Să-ți fie rușine, LUDOVIC ORBAN!

Am urmărit cu stupoare zilele trecute, o emisiune la postul public, în care președintele PNL – Ludovic Orban a fost invitatul lui Ionuț Cristache. Dintotdeauna am apreciat talentul acestui moderator, școlit la Antena 3, care l-a înfuriat la culme pe Băsescu cu o întrebare isteață, pe vremea când acesta era președintele României.

Evident că, la un moment dat, moderatorul l-a întrebat pe marele om politic liberal ce părere are despre acuzațiile pe care foștii deținuți politici dinainte de 1989 le aduc lui Augustin Lazăr, fost șef al Comisiei de eliberare condiționată la Penitenciarul Aiud. Vizibil iritat de întrebare, ”urmașul” politic al lui Constantin I.C.Brătianu ( cu ghilimelele ne cerem iertare pentru blasfemie ), acest pigmeu care moare pe el de frică la gândul dosarelor penale pe care i le-a deschis sau i le va deschide statul paralel, a replicat cam așa ( cităm din memorie ): ”nu știu, n-am destule date pentru a formula o opinie pe această temă, vă rog insistent să trecem la alt subiect”.

Domnule Orban, norocul tău e că noi suntem bine crescuți și educați și nu ne permitem nici un fel de limbaj suburban, mai ales în public. Dacă n-am fi astfel, ți-am spune așa: ”Măi papagalule, ție îți este vreodată rușine ? Ai citit vreodată Statutul Partidului Național Liberal ? Dacă l-ai fi citit ai fi știut că primele două obiective ale voastre, asumate prin statut sunt:

  1. Construirea unei societăți în care fiecare cetățean al României să se bucure de libertate și prosperitate.
  2. Garantarea, promovarea și respectarea necondiționată a demnității omului, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, separația puterilor în stat și pluralismul politic.

Ei, cum e treaba, nerușinatule, om de nimic ce ești, care întinezi memoria lui I.G.Duca și a lui Dinu Brătianu, arestat de comuniști și mort în închisoare la Sighet pentru că un alt procuror comunist, ca și Augustin Lazăr, l-a trimis la pușcărie ?

Nu cumva dreptul de a fi eliberat condiționat în anumite circumstanțe aduce libertatea aceea pe care ați jurat cu mâna pe chitară, s-o apărați ca liberali ?

Ai noroc, domnule Orban, că noi suntem civilizați și n-o să-ți facem toate aceste reproșuri! Să știi doar că ne este milă de tine, iepure fricos ce ești !

Stirea Precedenta

Zeci de AKM-uri, de vânzare la Constanţa. Cum poţi deveni proprietarul unei astfel de arme

Stirea Urmatoare

“O sa creştem impreună intr-un Iaşi mai curat!”