Pe cât pariem ?

Anul trecut pe data de 10 August, România era un cazan cu pulbere în prag de explozie. O încercare de lovitură de stat anunțată ca atare de cei câțiva indivizi dubioși, care se anunțau a fi organizatorii unui miting uriaș al diasporei ( ! ). De fapt, n-a fost nici un miting al diasporei ci o mobilizare la ordin a fanilor #rezist, în speță angajații din multinaționale trimiși acolo de șefii lor, conform propriilor declarații. Dacă punem la socoteală și câteva mii de gură-cască bucureșteni care nu lipsesc de la nici un astfel de spectacol în aer liber, obținem tabloul complet al circului de la 10 August. Scopul real al acestei lovituri de stat era eliminarea lui Dragnea de pe scena politică.

Și noi suntem de acord că Dragnea ar fi trebuit să se retragă mai demult dar nu suntem de acord cu loviturile de stat în anul 2019 în Europa democratică, în care asasinul norvegian Anders Breivik a ucis 71 de copii și a rănit alți 150 și a primit o pedeapsă de 21 de ani de pensiune într-un apartament de trei camere cu TV, internet și jocuri video. Într-o astfel de Europă, atât de clementă cu descreierații și criminalii în serie, batalioanele de asalt compuse din mercenari de teapa lui Mălin Bot nu mai au loc. În Europa democratică, protestele violente sunt reprimate cu energie, ca să luăm de exemplu doar conduita corectă a guvernului francez față de ”vestele galbene”.

Prieteni, lucrurile nu mai sunt așa de simple ca în evul mediu, când schimbarea domnilor avea ca efect doar schimbarea locatarului de la palatul voievodal. Astăzi, trăim în era internetului, o eră în care comunicarea a devenit un proces instantaneu iar posibilitățile de informare sunt nelimitate. În aceste condiții, cealaltă variabilă din ecuația politică, respectiv lupta permanentă pentru ciolan, poate îmbrăca forme deosebit de toxice pentru populația țării, cum ar fi instabilitatea, haosul social și economic sau colapsul politic.

Din fericire, pe ulița noastră circulă zvonul, pentru care suntem gata să pariem, că marele miting al diasporei de anul acesta va fi un fiasco absolut, la care vor participa câteva sute de adepți ai personajului lombrozian Mălin Bot, printre care se numără Ludovic Orban. Explicația, cu riscul de a ne repeta, este simplă: Dragnea a fost eliminat iar Dăncilă este prea inofensivă pentru a constitui o țintă.

Cât despre nevoia de alegeri anticipate, hai să fim serioși! Cine are nevoie de așa ceva, cu câteva luni înainte de alegeri ? Poate doar Mălin Bot!

[sc name=banner_jos]
Stirea Precedenta

Lucrurile mai puțin știute despre Simona Halep: „Câțiva adulți au nevoie de ajutor”

Stirea Urmatoare

Constantin Budescu la Gaziantep // N-a ales nici FCSB, nici Astra » Mijlocașul s-a înțeles cu turcii