Partidul muribund !

În avanpremiera alegerilor prezidențiale, scena politică românească este martora unei drame. PSD trage să moară dar încă nu știe, iar lovitura de grație a dat-o, evident, Călin Popescu Tăriceanu prin retragerea ALDE de la guvernare. Doamna Prim Ministru încearcă să resusciteze ce a mai rămas din partidul domniei sale dar se pare că PSD este asemeni unui bolnav care rămâne în viață doar din cauză că-i conectat la aparate.

Încet încet, toate vocile autoritare ale partidului au tăcut sau, ca să rămânem în incinta metaforei noastre, și-au pierdut speranța toți optimiștii care mai credeau în revenirea la viață a partidului. Odată cu Dragnea, partidul care în 2016 a avut cel mai mare succes electoral din istoria postdecembrisă a țării, a pierdut toate marile sale personalități care, fie s-au retras de bună voie fie au fost trase pe linie moartă de doamna prim ministru, într-o operațiune vindicativă despre care e greu de spus dacă a fost o inițiativă proprie sau o acțiune comandată.

Lipsa de experiență și de orizont a doamnei Dăncilă au dus partidul într-o postură deloc de invidiat, respectiv în situația de a deconta, pe ultima sută de metri, toate oalele sparte în ultimii 4 ani. Până și drama de la Caracal pare a fi agățată tot de PSD, prin sistemul găunos de relații și favoritisme clientelare care a adus la vârful structurilor de forță interlopi sau interpusi de-ai lor.

Degeaba încearcă doamna Dăncilă, din vârful broșelor domniei sale, să impresioneze poporul arătând cu degetul în toate punctele cardinale după dușmanii partidului și ai domniei sale personal. Partidul abia mai răsuflă ! Degeaba face doamna Dăncilă apel la femeile de pe întreg cuprinsul patriei și sună din buciumul unei cruciade împotriva nemernicilor de bărbați care, iată, s-au aliat împotriva ei. Partidul abia mai mișcă ! Degeaba flutură doamna Dăncilă și cei câțiva miniștri care i-au rămas fideli, cupoanele de pensie un pic mai dolofane de la 1 Septembrie. Partidul trage să moară. Politica și carnea de porc e grele, doamnă prim ministru iar consumul lor fără chibzuială duce la tot soiul de belele, ba pe la ficat, ba pe la rânză…

Strădania înduioșătoare a doamnei Dăncilă seamănă cu goana spre liniile dușmane, a unui purtător de steag care, în elanul său nesocotit, n-a văzut că nu-l mai urmează nimeni !

Stirea Precedenta

UDMR Senators to vote for Alina Gorghiu for Senate President

Stirea Urmatoare

DANEMARCA U21 – ROMÂNIA U21 // La meciul de diseară ar putea avea loc un moment istoric: două schimbări majore în regulament