Operatiunea ”Torpila”După cum, la modul dureros, ne aducem aminte cu toții, în anul 2005 a început o perioadă nefastă în istoria României, care a durat până în anul 2015. Mugur Ciuvică a imortalizat această vreme rea în cartea ”Zece ani răi”. Concret, poate ca un blestem pe capul nației care i-a împușcat pe Ceaușești în ziua de Crăciun, pe scaunul de la Cotroceni s-a instalat, prin șiretenie și trecând peste cadavre, Traian Băsescu. Acest matroz bețiv, pe care evenimentele din 1989 l-au găsit, după propria declarație, făcând bișniță cu blugi și țigări aduse din călătoriile lui pe mare, nu doar că a distrus orice început de democrație dar a instaurat cel mai agresiv aparat de poliție politică de după epoca lui Stalin.

Știind că arta de a realiza combinația optimă dintre whisky și cuburile de gheață n-o să-i aducă nici prosperitate nici un al doilea mandat, piratul ajutat de procurorul comunist Monica Macovei și de escrocul condamnat Sorin Blejnar, a pus la punct o tactică diabolică de eliminare a tuturor oponenților politici pe de o parte și o strategie înfiorătoare de spoliere a bugetului de stat, pe de altă parte.

O gamă extrem de diversificată în ceea ce privește metodele de lucru în scopurile de mai sus utilizată de cei trei nemernici l-ar face să pălească de invidie pe Al Capone. Printre aceste metode se numără una de o perversitate fără seamăn și are ca efect torpilarea rezultatelor scrutinurilor electorale prin organizarea simultană a unui referendum pe o temă falsă, care să facă să vibreze coarda sensibilă a electoratului și să ducă în derizoriu scrutinul în sine.

Probabil că acest pirat blestemat a lăsat moștenire la Cotroceni inventarul metodelor sale perverse, utilizate iată, cu succes de președintele în funcție. Acesta a anunțat că va organiza un referendum în ziua alegerilor europarlamentare, pentru a consulta populația României dacă este de acord cu modificarea Constituției. Evident, cele două scrutinuri n-au nici o legătură aparentă dar efectul pervers există indubitabil și vizează influențarea directă a intenției de vot a bietului român, a cărui cultură democratică și al cărui discernământ politic sunt admirabile dar lipsesc cu desăvârșire.

Așa l-a torpilat piratul pe Mircea Geoană, decretând organizarea unui referendum privind numărul parlamentarilor în aceeași zi cu primul tur al alegerilor prezidențiale, pe 22 Noiembrie 2009. Îndemnul subsidiar al acestei ticăloșii era, bineânțeles unul mincinos și nedus vreodată la îndeplinire: ”dacă mă realegeți pe mine, micșorez numărul golanilor de parlamentari care vă mănâncă banii” iar o parte dintre români au pus botul.

Tot pe asta se bazează acum președintele actual, pe mintea noastră puțină, dar mi-e teamă că, de data asta, tema nu-i destul de interesantă iar noi nu mai suntem la fel de proști. Nenea Klaus vrea să torpileze intenția de vot a românilor încercând să-i ajute pe liberali dar nu cred c-o să-i ia foc torpila. Scrutinul din 26 Mai 2019 este unul neinteresant pentru marea masă a electoratului și aici intră în joc nucleele dure ale partidelor, electoratul captiv al fiecărei formațiuni, militanții activi. Ca să vorbim pe înțelesul de tenisman de ocazie al neamțului, o să primească mingea înapoi prin voleu de rever sau backhand. Nea Ilie, zi-i mata bre, că pe noi nu ne crede.

[sc name=”banner_jos”]

Stirea Precedenta

Proiectul dintre Primaria Iasi si FRF se materializeaza in 2019

Stirea Urmatoare

Ziua canaliilor