O Europă bolnavă !

Cazul de la Caracal este, iată, asemeni buboaielor purulente care, la un moment dat, dau pe dinafară, arătând, lumii întregi, fața nevăzută a unei Europe bolnave. Istoria cunoscută a omenirii ne arată că nici o comunitate n-a supraviețuit fără un sistem de legi care să asigure echilibrul și justiția socială. Începând cu Hammurabi și Moise, continuând cu Alexandru cel Mare și Iulius Cezar pentru antichitate, Ecaterina cea Mare și Napoleon pentru perioada modernă, cârmuitorii popoarelor au avut grijă să așeze la temelia țărilor lor sisteme legislative solide, care să asigure protecția socială față de răufăcătorii de toate soiurile.

Din păcate, omul contemporan, robit progresului tehnologic, arată o tot mai pronunțată slăbiciune sub aspectul justiției sociale și o tot mai evidentă indiferență față de crimele de tot felul pe care le comit, în jurul său, răufăcătorii. Omul cinstit al zilelor noastre, foarte indulgent cu homosexualitatea și consumatorii de droguri, se află, iată, în pericol de moarte. Prădători feroce, cu aspect umanoid, bântuie o lume bolnavă, răpind, violând și ucigând copiii pe care ne străduim, cu atâtea eforturi, să-i creștem și să-i educăm.

Cazul monstrului de la Caracal a readus în atenția publicului faptele unei alte bestii cu chip de om, belgianul Marc Dutroux. În 1986, acest psihopat a fost arestat și condamnat la 13 ani de închisoare pentru răpirea și violarea a cinci minore, dintre care cea mai mare avea 16 ani. Ministrul belgian al justiției l-a eliberat, prin ordin, după 5 ani, pentru bună purtare !

În 1996, belgianul este din nou arestat, pentru răpirea, violarea și torturarea a șase fete și uciderea a 4 dintre ele. A durat 8 ani până când, după o cercetare la care au fost audiați 450 de martori, monstrul a fost condamnat, chipurile, la închisoare pe viață. În 2017, bestia a cerut să fie eliberată condiționat și este foarte posibil ca statul belgian să-i aprobe cererea, în perioada următoare, condamnând astfel la moarte, alți copii nevinovați!

Trăim într-o Europă bolnavă care, sub sintagma ”drepturile omului”, dă dovadă de o slăbiciune și de o indulgență condamnabile față de crime și criminali, condamnându-ne copiii la moarte.

Soluția este una singură: să ne întoarcem la istorie și să învățăm, o dată pentru totdeauna, că indulgența față de criminali încurajează crima. Jumătate dintre statele lumii au înțeles acest adevăr și aplică pedeapsa cu moartea. În frunte cu SUA.

[sc name=banner_jos]
Stirea Precedenta

Un tânăr a fost arestat preventiv, după ce ar fi lovit mai multe persoane cu coada de la sapă

Stirea Urmatoare

ROGERS CUP / Simona Halep a explicat de ce a ales să facă pereche cu o jucătoare de 16 ani: „E micuță și are nevoie de experiență”