Nașul, gazeta și mazeta !

Brusc și dintr-o dată, de ceva vreme încoace, o gazetă din urbea noastră s-a lansat în campania electorală, inclusiv prin difuzarea, la comandă, a unor zvonuri false la rubricuța aia a ei cu nume de ritm cardiac. De fapt, minciunelele lansate în ritm de inimă beteagă sunt o reclamă mascată la paintball, despre care se știe că este o bună metodă de alungat plictiseala. Te împușcă cu vopsea de toate culorile și se prăpădesc de râs. Dincolo de niște interogații necesare cu privire la integritatea mintală a lansatorilor de bile colorate, fiecare gazetă cu metodele și deontologia ei proprie. Important e ca patronul să aibă lansatoarele sub control ca să nu iasă lipsă la inventar.

În cazul acesta particular, continuă atacurile suburbane și aparent inexplicabile, din partea gazetei, la adresa unui lider politic. Știindu-l pe nea Toni om serios, ne-am dat seama că nu-i de la el comanda și am trimis investigatorii noștri pe teren, ca să afle ce și cum. Nici n-au apucat băieții să iasă din redacție și au descoperit măgăria, cale de câteva click-uri de mouse.

Ei, aici e nevoie să ne amintim de algebra de clasa a șaptea, unde am învățat despre o regulă matematică numită silogism: dacă A=B și B=C atunci A=C. Ca să nu vă pierdeți răbdarea, vă prezentăm faptele mai în detaliu, sub formă de pixeli.

Trebuie doar să punem în ecuație imaginile acestea frumoase și publice, după cum urmează: ginerică este angajat, în același timp, la gazetă și la mazetă. Cum, nu știți cine este mazeta ? Este proaspătul laureat Puli(tzer), mare director mare la Politehnică. După cum se vede, la fericitul eveniment din viața lui ginerică, mazeta stă pe-aproape și poartă lumânările de cununie. Nea Toni, pricepi cum stau lucrurile ? Mazeta, adică litera A în ecuația noastră, este egal cu ginerică adică litera B iar ginerică este egal cu gazeta matale, adică litera C. Ca atare, mazeta e egală cu gazeta iar ginerică e pe post de lansator de bile de vopsea, în cazul de față împotriva unui lider politic care, întâmplător e șeful mazetei la Politehnică. Nea Toni, așa-i că te-apucă durerea de cap ? Măcar dă și mata o erată ca să știe lumea că gazeta matale, altfel serioasă, a devenit pușcă de paintball, că mâine poimâine începe vacanța mare.

Stirea Precedenta

Din răzbunare că a fost părăsit, un tată s-a filmat în timp ce își bătea copiii

Stirea Urmatoare

Știri premeditate, matinal meditate(II)