Mârlănie, politică și delicatețuri!

Aceia dintre noi care au trecut de jumătatea vieții, ne aducem aminte de zilele lui Decembrie 1989 și de imaginile stupefiante care se derulau pe ecranele televizoarelor noastre alb-negru. Dintre toate acele imagini, una a făcut istorie și a fost ulterior difuzată obsesiv. O găsiți și acum, în arhiva binecuvântată a internetului, este vorba de o poză în care Mircea Dinescu, alături de Ion Caramitru și de alți ”revoluționari” apar cu mâinile ridicate și cu degetele în răsfirate în semnul victoriei, strigând răgușiți: ”Dictatorul a fugit! Am învins”!

Încet, încet, Dinescu a devenit un soi de copil teribil al ”revoluției”. Dealtfel, pe pagina sa de wikipedia, scrie explicit: ”a fost prezent în studiourile televiziunii române în timpul revoluției din 22 Decembrie 1989”. În toți acești ani, de fiecare dată când diferitele guverne aflate la putere scoteau de la sertar așazisul dosar al revoluției, m-am întrebat de ce, dacă vor să afle adevărul, nu-i întreabă pe Dinescu și pe Caramitru ? Acești doi ipochimeni au stat la stânga și la dreapta lui Iliescu în acele zile în care au fost împușcați oameni! În rechizitoriul întocmit împotriva celor trei criminali împotriva umanității ( recte Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Cico Dumitrescu) se spune că aceștia ” au lansat personal prin intermediul TVR informații false, cu caracter diversionist, ce au avut drept efect instaurarea la nivelul întregii țări a psihozei fenomenului terorist”.

Dar pe Dinescu, care ”a fost prezent în studiourile televiziunii române în timpul revoluției din 22 Decembrie 1989”, de ce nu-l întreabă nimeni nimic ? De la bloggerul Alexandru Dan Mitache am împrumutat poza atașată și următoarele informații:”Victor Roncea, coordonator al campaniei «Voci curate» de la Civic Media, a declarat că un membru de frunte al Colegiului CNSAS, Mircea Dinescu, reprezintă interese străine fiind documentat de unitatea anti-KGB a Securităţii. Potrivit informaţiilor dezvăluite de Roncea, există mărturii ale unor foşti ofiţeri ai UM 0110 privind legăturile lui Mircea Dinescu cu KGB, nu numai prin soacra acestuia, Ludmila Loghinovskaia. Astfel, în 1989, acesta a urmat un traseu complicat prin ţările baltice, pentru a ajunge ulterior în Crimeea, unde a primit instrucţiuni precise privind rolul său în lovitura de stat pregătită de sovietici, cunoscută generic sub numele de «Revoluţia» din decembrie 1989. Informaţiile respective se afla şi în arhivele CIA“.

Acest individ, absolvent al fostei Facultăți „Ștefan Gheorghiu” de pe lângă Comitetul Central al Partidului Comunist Român, care prin 1989, probabil mirosind ceva, a început să vorbească împotriva regimului comunist și așa a căpătat o aură de disident, acest individ așadar, mizând pe faima sa de mare revoluționar, ușor zurliu și pe autoritatea sa de membru pe viață al CNSAS, își permite să insulte la modul grosolan, personalități politice ale momentului care nu convin vederilor sale.

Concret, în emisiunea ”Politică și delicatețuri” difuzată Duminică 14 Aprilie 2019, zurliul a pronunțat următoarea mârlănie, referindu-se la Maria Grapini: ” e una acum, o paparudă, nu-ș cum dracu o cheamă, una care numără voturi… Grapini”.

Zurliule, întâi de toate, Maria Grapini, așa paparudă cum îți pare ție, a făcut mai multe pentru țara asta decât ai făcut tu, care primești 50.000 de euro pe lună de la TVR pentru panarama aia de emisiune, al cărei nume ar trebui să fie ”Mârlănie, politică și delicatețuri”. Apoi, adu-ți aminte că ai fost un alintat al regimului comunist, cu 8 volume publicate și 3 premii naționale pentru poezie. Ei, cum e, disidentule, așa-i că ți-a plouat în curte toată viața pentru că au dansat pe-acolo niște paparude pe care apoi le-ai scuipat și le-ai vorbit de rău ?

Ce frumos și silitor erai tu, disidentule, ascultându-l cu sfințenie pe Nicolae Ceaușescu și notând atent indicațiile sale prețioase!

Stirea Precedenta

Criza din Sudan atinge noi cote. Militarii au dispus arestarea membrilor guvernului

Stirea Urmatoare

Schimbare majoră în băncile din România. Ce se va întâmpla până la sfârșitul acestui an