Lunea lui LAZĂR

În calendarul ortodox, Sâmbăta dinaintea Duminicii Floriilor este numită Sâmbăta lui Lazăr. Evident, este vorba de Lazăr din Betania, cel mort de 4 zile, asupra căruia Iisus a făptuit minunea învierii.

În calendarul statului paralel, ziua de 8 Aprilie 2019 a fost programată a fi lunea lui Lazăr. Acest Lazăr nu e din Betania ci din Rădești iar ”Mântuitorul” care-l ține pe el în viață, la aparate, nu-i din Bethleem ci din Sibiu.

Speriat de ieșirea la rampă, săptămâna trecută, a tot mai mulți foști deținuți politici pe care se pare că i-a persecutat la Aiud, procurorul Augustin Lazăr a convocat luni o conferință de presă și a anunțat cu emfază, că dosarul revoluției a fost trimis în instanță. A mulțumit, ca la premiile Oscar, colegilor, familiei, oamenilor de cultură și întregului popor român. Acest fapt, prezentat ca pe o victorie personală a domnului Lazăr, este evident o fumigenă din arsenalul cu care ne-a obișnuit, în ultimii 15 ani, statul paralel.

Astfel de diversiuni sunt tactici de manipulare predate în școlile speciale ale serviciilor secrete iar domnul Lazăr încearcă cu disperare să oprească astfel avalanșa acuzațiilor din partea acelor oameni cărora le-a îngrădit dreptul la eliberare condiționată după bunul lui plac.

Fără îndoială, dacă lucrurile stau așa cum spun procurorii militari, trimiterea în instanță a celor vinovați de moartea altor oameni în decembrie 1989, este o victorie și o reparație morală pentru toți românii. Problema e că, de dosarul așazisei revoluții se vorbește de 30 de ani, nu-i vreo descoperire epocală a lui Lazăr din Rădești, care o anunță așa cum anunță NASA, cu surle și trâmbițe, că e posibil să existe viață și pe alte planete. Haida de! A început să-ți fie frică Augustine! Te-ajunge din urmă trecutul, deh, ce să-i faci, așa e viața! Vorba lui Joe Louis, un boxer american de culoare de care puțină lume își mai aduce aminte azi, care chiar dacă nu era născut la Rădești ci în Alabama, era, culmea, ortodox: You can run but you can’t hide!

Stirea Precedenta

Dragnea, atac greu la Iohannis: „Băsescu avea momente de omenie”

Stirea Urmatoare

Răsturnare de situație la Casa Albă. Ce se va întâmpla cu administrația Trump? Omul-cheie a rupt tăcerea