Interviu exclusiv cu Liviu Dragnea

Stirea de Iasi
Vrem să recunoaștem sau nu, Liviu Dragnea este una din personalitățile de prim rang pe actuala scenă politică. E drept că nu are zâmbetul bolșevic al lui Ion Iliescu, n-are aerul doct al lui Adrian Năstase, n-are privirea șmecheră a lui Traian Băsescu și nici talentul oratoric al lui Crin Antonescu. A avut doar norocul de a fi studentul lui Petre Roman, motiv pentru care s-a înregimentat în Partidul Democrat chiar de la înființare. Din acel moment, cariera politică a lui Liviu Nicolae Dragnea a fost una ascendentă. Până la un punct. Nu știu cum se face că toți liderii pesediști, în afară de Iliescu, s-au poticnit aproape de capăt, în linia întâi, imediat ce au scos capul din tranșee. Au căzut de-a berbeleacul Năstase, Geoană, Ponta și nu se știe cine mai urmează.
Presupunând că domnul Liviu Nicolae Dragnea ne-ar acorda un interviu, să ne imaginăm dialogul:
Reporter: Domnule Dragnea, nu știu care este pentru dumneavoastră punctul de referință al vieții adulte dar dacă mă întrebați pe mine cred că tot ce vi se întâmplă vine de pe vremea când erați toboșar în formația de rock ”Ego”. Cred că atunci ați căpătat simțul ritmului pe care l-ați aplicat ulterior în politică!
L.D.: E posibil, de fapt de aceea m-am și înscris la Autovehicule Rutiere, îmi place fizica, mecanica, în fine științele exacte. Inițial am vrut să urmez specializarea Căi ferate, drumuri și poduri dar m-am răzgândit.
Reporter: V-ați fi intersectat cu Băsescu pe la Ministerul Transporturilor.
L.D.: N-aș vrea să discutăm despre personajul acesta, l-am suportat destul 4 ani la Partidul Democrat, știu ce-i poate pielea.
Reporter: Din biografia dumneavoastră reiese că ați părăsit Partidul Democrat în 2001 când Băsescu a ajuns șef de partid.
L.D.: Hai să schimbăm subiectul. Văd că ai o obsesie cu Băsescu. Hai mai bine să-ți spun despre trupa noastră de rock din studenție. Eram trei băieți și evident aveam fiecare numele lui de scenă. Eu eram Livache, ceilalți doi erau Melcul și Șobo. Am pe aici pe undeva și o poză, de fapt un desen din vremea aceea. Eu sunt cel din mijloc.
Reporter: Nu știu cine v-a făcut poza dar aveți privirea divergentă. Vă uitați ca Băsescu, cu un ochi la slănină și cu unul la făină!
L.D.: Păi ce tu n-ai fost tânăr niciodată? Ne uitam după fete.
Reporter: Știu că sunteți iubăreț, aveți acum o logodnică un pic mai tânără…
L.D.: Bravo mie, dacă mă ține cureaua…
Reporter: Văd că sunteți discret în ce privește viața personală. Cum e cu politica? Cu Teldrum, cu Referendumul, cu Iohannis?
L.D.: Știți și voi cum e, statul paralel! Cum te apropii de Cotroceni cum te iau la ochi! O să-l las pe Tăriceanu să candideze ca să le dau o lecție!
Reporter: Domnule Dragnea, dar cu Ponta ce aveți domle? E de stânga, ați fost colegi, v-a fost șef de partid, de ce nu vă împăcați?
L.D.: Prietene, Victor e unul dintre lupii tineri, ăsta nu știe să fie și el mai maleabil. Eu l-am învățat și pe el să-i dea Codruței cu șoriciul pe la nas dar n-ai cu cine vorbi. O să vezi că la mine se rezolvă toate dosarele până la urmă, șoriciul ăsta de Teleorman are o influență fantastică. Noi am fost trei prieteni buni, eu, Victor și Crin. Unde ai văzut tu că încap trei săbii în aceeași teacă? Pe Crin l-au convins americanii să se dea la o parte, iar pe Victor l-am fugărit cu șoriciul. Asta e, în război și-n dragoste nu există reguli. Te înarmezi cu șoriciul corespunzător și-i dai bătaie.
Reporter: M-ați înnebunit cu șoriciul ăsta! De unde v-a venit ideea?
L.D.:De la ferma de porci a băiatului meu. Știi că avem o fermă de porci la Salcia. Ei bine, cu pesta asta porcină africană a trebuit să eutanasiem porcii dar am păstrat șoriciul, în total vreo 10 hectare. Îl conservăm și-l folosim pentru descântat.
Reporter: Pe cine descântați?
L.D.: Pe cine trebuie. Așa i-am descântat pe Codruța, pe Coldea, și pe alții. Ăsta micu, Victor, a scăpat, a avut, așa, un feeling și a fugit.
Îi mulțumesc domnului Dragnea pentru interviu iar la ieșirea din biroul dumnealui văd un colet pregătit pentru expediere, cu mențiunea ATENȚIE! CONȚINE ȘORICI! iar la destinatar următoarea adresă: Klaus Werner Iohannis, Bd.Geniului nr.1-3, sector 6 București.
[sc name=”banner_jos”]

Stirea Precedenta

Interviu cu Ion Iliescu

Stirea Urmatoare

Universitatile iesene isi prezinta ofertele