Dide, Bot și gulerele crețe!

Într-un material anterior avansam ipoteza că marea demonstrație din 10 August 2019, anunțată ca o replică vindicativă a evenimentelor de anul trecut, va fi o simplă plimbare de seară a bucureștenilor, întrucât nu există un motiv serios pentru o așa revoluție. Realitatea ne-a dat dreptate: în Piața Victoriei s-au adunat pentru două-trei ore, aproximativ 25.000 de bucureșteni, adică 0,9 la sută din populația capitalei. Dacă socotim afluxul de turiști din această perioadă, putem afirma cu siguranță că manifestanții au fost, în mare parte, turiști ieșiți la cumpărături sau la plimbare seara prin București.

Principalul moment de atracție al serii a fost spectacolul trist oferit de cei câțiva pacienți care uită mereu să-și ia tratamentul, respectiv Mălin Bot, Cristian Dide și alți doi sau trei. Aceștia au uitat până și mobilul acestei adunări, respectiv ”Diaspora pentru România” care este dealtfel și denumirea asociației conduse de medicul stomatolog Tommy Tomescu, organizatorul mitingului. Acesta nici nu a fost lăsat să vorbească, fiind huiduit și dat jos de pe scenă de pacienții susamintiți care au sfârșit prin a se certa între ei, oferind publicului o imagine jenantă a ceea ce reprezintă ei de fapt: niște mercenari mediocri, plătiți să creeze dezordine.

Având în vedere că viața grea din ultimii 30 de ani a făcut să crească exponențial numărul pacienților cu tulburări de comportament, propunem domnului Raed Arafat înființarea, cu scop terapeutic, a unor locații de tip Piccadilly Circus, unde protestatarii de profesie să-și poată exhiba nemulțumirile eterne la adresa tuturor guvernelor lumii. O asemenea curiozitate există de multă vreme la Londra, un colț de parc unde oricine poate vorbi liber, pe orice temă, fără teama de consecințe legale. Se spune că numele locului vine de la un model de gulere crețe născocite de un croitor englez prin secolul 17 și foarte la modă pe atunci. Dide, Bot și compania s-ar potrivi foarte bine, credem noi, cu aceste gulere având în vedere că manifestă porniri atavice, de tip medieval.

Uitați-vă la fețele lor și spuneți că nu-i așa!

[sc name=banner_jos]
Stirea Precedenta

Știri premeditate, matinal meditate (XCIV)

Stirea Urmatoare

Florin Prunea este în pericol: Agresoarea lui Alexa i-a pus gând rău fostului portar