Beep-uri de la nea Nicu

Despre Ion Iliescu am mai scris și vom mai scrie, chiar dacă prezența lui în viața politică a țării nu a fost una neapărat fericită. Din păcate pentru el, lumea va uita că a fost, la un moment dat, un factor de stabilitate pe drumul acesta sinuos al tranziției către capitalism și democrație. Vom ține minte, în schimb, mineriadele și faptul că i-a împușcat pe soții Ceaușescu în ziua de Crăciun a anului 1989. Într-o discuție recentă cu cineva apropiat de Ion Iliescu, am aflat cum se consolează fostul președinte de vina acelui asasinat: indiferent cine ar fi fost la putere, evenimentele ar fi avut același curs.

Nu știu dacă are dreptate, mai degrabă înclin să cred că nu, dar nu prea mai contează. Important este că nea Ion a putut trăi 30 de ani cu povara asasinării soților Ceaușescu în ziua de Crăciun și a celor 1166 de români împușcați în Decembrie 1989, în 18 orașe ale țării.

Trebuie să recunoaștem că are psihicul tare. De fapt, nea Ion este, după propriile și repetatele sale declarații , ateu convins. Acuma, întrebarea mea este, în aceste condiții, unde va merge sufletul lui nea Ion după moarte ? O fi existând un iad al ateilor? Sau poate, dacă nu există așa ceva, sufletul lui nea Ion va ajunge unde ajung toate sufletele? Ce surpriză va fi atunci pe capul moșului ! Se va întâlni acolo cu o sumedenie de vip-uri socialiste. Va fi coleg de grătar cu Marx, Engels, Troțki, Lenin, Stalin, Gheorghiu Dej și alți corifei ai societății socialiste multilateral dezvoltate. Probabil că e pe undeva pe acolo și comisarul Moldovan, cel despre care se spune că a regizat spectacolul tragic al așazisei revoluții. Nu este clar dacă și nea Nicu va fi pe-acolo, pentru că nea Ion a avut grijă să-l facă martir iar despre martiri umblă o vorbă că ar avea păcatele spălate.

Oricum, indiferent unde s-ar afla, s-aude că nea Nicu îi dă bipuri lui nea Ion.

Stirea Precedenta

Declarație solemnă după scandalul din Parlament. Ce principii și valori au votat parlamentarii

Stirea Urmatoare

Accident feroviar grav în Ialomița. Un tren marfar s-a ciocnit cu un autotren. FOTO